STUDIU: Cine se gândeşte mai des la sex. Vechile stereotipuri date peste cap

Sex
Sex

Oamenii de ştiinţă de la Ohio State University au dărâmat mitul potrivit căruia bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde. Savanţii americani au demonstrat că bărbaţii se gândesc la sex, în medie, de 19 ori pe zi, de aproape de două ori mai des decât femeile, al căror gând zboară la această activitate de zece ori.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au rugat un grup de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, să răspundă unui set de întrebări cu privire la nevoile lor biologice, informează Gândul.

Astfel, studiul, în care au fost incluşi 283 de studenţi voluntari, dintre care 163 de femei şi 120 de bărbaţi, a relevat că sexul ocupă primul loc în topul nevoilor biologice, dar nu la mare distanţă de mâncare, la care bărbaţii se gândesc de 18 ori pe zi, sau somn - la care se gândesc de 11 ori pe zi.

Rezultatele studiului arată că femeile se gândesc de 15 ori la mâncare şi de ăeste 8 ori la somn.

"Concluziile studiului ne confirmă un vechi stereotip, conform căruia bărbaţii se gândesc la sex mai mult decât femeile, dar şi faptul că în creierul oamenilor se regăseşte apetenţa aproape egală pentru alte nevoi biologice", a declarat Terri Fisher, profesor de psihologie, cel care a coordonat studiul ale cărui rezultate vor fi publicate în numărul din luna ianuarie a revistei Journal of Sex Research.

Rezultatele studiului au mai arătat că între femei şi bărbaţi nu există o diferenţă atât de mare atunci când e vorba de mâncare şi de somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel