Urmărește emisiunea live


Studiu: Care sunt temerile bărbaţilor legate de aspectul fizic

Până în prezent majoritatea oamenilor considerau că aspectul fizic este o obsesie ce ţine doar de latura feminină. Potrivit unui studiu realizat în Anglia, lucrurile nu stau chiar aşa. Bărbaţii sunt preocupaţi de aspectul lor fizic la fel de mult ca şi reprezentantele sexului frumos.

Autor: Anca Murgoci

Sondajul realizat la University of West din Anglia a arătat că patru din cinci bărbaţi au mărturisit că nu sunt mulţumiţi de corpul lor. Cercetătorii de la Centre for Appearance Research de la UWE au analizat răspunsurile a 348 de bărbaţi cu o vârstă medie de 40 de ani. Bărbaţii sunt nemulţumiţi din cauza burţilor cauzate de bere sau a lipsei de musculatură. 35% dintre respondenţi au spus că ar da un an din viaţa în schimbul atingerii greutăţii corporale ideale, informeaza BBC Mundo.

Rezultatele au arătat că 80% dintre bărbaţii care au participat la studiu vorbeau destul de des despre corpul lor. Chestiunea care îi obsedează pe bărbaţi este musculatura. Această dorinţă de a obţine masă musculară ar putea explica de ce consumă unul din cinci bărbaţi o dietă bogată în proteine şi de ce unul din trei bărbaţi consumă suplimente proteice.

Două treimi dintre cei intervievaţi au declarat că nu sunt multumiţi de musculatura din zona braţelor şi pieptului. De asemenea, abdomenul, talia, părul şi ridurile sunt o provocare pentru bărbaţii care vor să arate bine.

Revistele care înfăţişează staruri care îşi etalează corpul perfect lucrat cu o musculatură  tonifiată  descurajează bărbaţii, dându-le un sentiment de frustrare. Acest lucru se întâmplă şi în cazul femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel