Stenograme explozive din ședința liderilor PNL: Replici dure între Gorghiu, Blaga, Atanasiu și Petrache

Ședința pe care liderii noului PNL au avut-o luni dimineață a fost mult mai tensionată decât au lăsat aceștia să se înțeleagă la final, când au vorbit în fața presei. Dovadă stau stenogramele publicate de romaniatv.net.

Vezi și: Stenograme PNL. Atanasiu: Recunosc afirmațiile, nu și contextul. Nu îl numesc eu premier pe Predoiu

Potrivit stenogramelor care se presupune că ar fi din ședința PNL de luni dimineață, al doilea om din PNL, Marian Petrache, le-a reproșat celor din vechiul PDL că ”nu vin cu lunile la ședințe, iar acum au venit cu toții în haită”.

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, le-a reproşat democrat liberalilor că nu vor să facă majoritate la Senat și le-a cerut socoteală în acest sens. Ea a mărturisit că există nemulțumiri peste tot în teritoriu, iar Teodor Atanasiu, cel care a provocat scandalul din noul PNL, a opinat că stenogramele explozive de la Bistrița au fost ”scurse” de ”cineva nemulțumit de la PNL”, care apoi i le-a dat lui Ioan Oltean.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de ieri, Cezar Preda i-a cerut lui Teodor Atanasiu să facă un pas înapoi: ”Cred că domnul Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi și un semnal pentru toți cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă așa ceva”.

Citește și: Dragoș Pătraru, despre adevărata problemă a PDL după stenogramele din PNL

Iată ce au discutat liderii noului PNL în ședința de luni dimineață, potrivit stenogramelor prezentate de romaniatv.net și citate de stiripesurse.ro:

Alina Gorghiu (copreşedinte PNL): Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi cer scuze în numele lui Teo Atanasiu. Nu cred însă că este bine să iasă Teo şi să vă ceară public scuze, pentru că ar confirma nişte discuţii private.

Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte): Nu am de ce să-mi cer scuze, ce contează ce spun eu într-un spaţiu privat?! Eu am vorbit o oră şi jumătate şi în presă a apărut doau un minut. Mi se pare mai interesant să aflăm cine a dat înregistrarea presei. De la voi a fost, a dat-o cineva nemulţumit de la noi lui Nelu Oltean şi el a dat-o presei. Ştim cu toţii cine controlează site-ul pe care a apărut.

Cezar Preda (vicepreşedinte): Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi şi un semnal pentru toţi cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă aşa ceva.

Alina Gorghiu: Vasile, sincer, sunt nemulţumiri peste tot! Problemele de care a vorbit Teo sunt absolut reale. Spre exemplu, de ce nu vreţi voi să facem majoritate la Senat?

Vasile Blaga (copreşedinte PNL): Adică ce ar trebui să fac eu? Voi ce aţi făcut?

Alina Gorghiu: Noi am adus oameni, facem negocieri cu alţii în continuare, să vină la noi.

Vasile Blaga: Negocierile sunt una, să vină oamenii propriu-zis e altceva. În plus, a venit vreun om de la PNL fără să discut şi eu cu el înainte?!

Marian Petrache (secretar general PNL): Colaborarea dintre noi e la pământ. Voi nu daţi cu lunile pe la şedinţele de partid, iar acum aţi venit toţi, în haită.

Duminică, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o ședință a vechiului PNL, la Bistrița, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar a adăugat că acest lucru nu se va întâmpla. Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ”o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.

Vezi aici detalii: Scandal în noul PNL. PDL, pe făraș. Poziția oficială a PNL: "Discuții private, nu le asumăm", contrată din PSD: "Am fost tratați la fel"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel