Stenograme PNL. Atanasiu: Recunosc afirmațiile, nu și contextul. Nu îl numesc eu premier pe Predoiu

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu recunoaște autenticitate stenogramelor în care spune că prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, nu va fi premier, dar nu și "contextul" în care a făcut acele afirmații.

"Îmi pare rău că în România nu se întamplă ca în restul Europei, unde discuțiile private nu sunt discuții private. Ați dat niște frânturi de 1-2 minute dintr-o discuție de o oră și jumătate. Îmi pare rău dacă din frânturi s-a dedus ca vrem o scindare a partidului. Am fost primul lider care a propus fuziune celor două partide. Am susținut fuziunea pâna s-a înfăptuit. Ar fi culmea să doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt în afara partidului, nu în interiorul partidului", a spus Teodor Atanasiu după o ședință a liderilor liberali.

"Ceea ce am spus acolo îmi asum. Am spus în anumite contexte, nu în cele date de dumneavoastră. Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de mine. Și decizia PNL este că dacă vom face un guvern mâine, premierul va fi Cătălin Predoiu. Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Nu trebuie să dau nicio explicație pentru un anumit context din spațiul privat. Colegii mei știu din ce context a fost scoasă. Am discutat cu colegii foarte clar în ce context au fost declarațiile. Nu o să dezbat acele discuții în spațiul public", a mai spus liberalul.

Stenograme PNL. Blaga: Atanasiu s-a sancționat singur

Întrebat dacă le-a dat cuvântul colegilor liberali că îl va susține pe Cătălin Predoiu pentru funcția de prim-ministru, Atanasiu a răspuns:

"Nu a fost problema să-mi dau cuvântul pentru așa ceva pentru că nu eu decid susținerile în PNL, ci forul de conducere. Forul de conducere a luat decizia, membrii partidului au obligația să respecte. Nu pot să numesc un premier sau să nu-l numesc. PNL dacă va fi la guvernare are o decizie, dar dacă va fi într-o coaliție la guvernare atunci se va discuta împreună cu" partenerii de coaliție, a declarat, luni, Teodor Atanasiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel