Spitale regionale. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, pariu în direct cu Ionuț Cristache

Andi Miron / 13 Martie 2018 / 22:24 Salveaza PDF Comentarii

Spitalele regionale curpinse în programul de guvernare al PSD reprezintă la momentul de față doar niște himere, cel puțin pentru Ionuț Cristache, care a făcut un pariu în direct, cu Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Demararea construcției spitalelor regionale pe bani europeni a fost decalată pentru 2019, asta în condițiile în care cele trei proiecte vor trebui finalizate până în anul 2023.

Sorina Pintea ministrul Sănătății, a declarat la TVR, în cadrul emisiunii „România 9" de marți seară, că cele trei spitale regionale vor fi realizate până la termenul stabilit. 

„Aceste trei spitale regionale se vor face. Am spus-o la un moment dat că am avut convingerea după două săptămâni după ce am preluat mandatul că se vor face aceste spitale. Am văzut dorință la autoritățile județene (...) În acest moment suntem în întârziere față de graficul inițial, astfel încât aceste studii de fezabilitate se vor putea depune în trimestrul patru al acestui an, la Brussels. Construcția va începe anul viitor, pe final de an. Asta preconizez eu", a declarat Sorina Pintea.

 

Pintea, convinsă că spitalele vor fi gata până în 2023

 

Moderatorul emisiunii „România 9" a pariat cu Pintea că până în 2023 nu va fi niciun spital gata. Pintea a acceptat pariul, menținându-se totodată rezervată, precizând că până la încheierea mandatului de ministru, nu crede că toate problemele din sănătate vor fi puse la punct.

„Accept pariul (...) Aici este forte mult de muncă, nu știu dacă până în 2020 problemele sănătății se vor rezolva", a declarat ministrul Sănătății.

La 1 februarie, Sorina Pintea a declarat în cadrul unei conferințe faptul că spitalele regionale sunt „cea mai mare prioritate" a sa.

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23