Sicriul cu trupul lui Pele a fost adus pe stadionul lui Santos, echipa la care a făcut istorie

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Trupul neînsufleţit al brazilianului Pele a fost adus pe stadionul din Vila Belmiro, care aparţine echipei Santos. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost adus luni la stadionul din oraşul Santos, pentru un priveghi de 24 de ore, în cursul căruia fanii îi vor putea aduce un ultim omagiu legendarului fotbalist brazilian, care a încetat din viaţă în urmă cu patru zile, informează AFP.

Conform clubului Santos FC, la care Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, sicriul va fi depus la centrul terenului arenei din Vila Belmiro, care îşi va deschide porţile la ora locală 10:00 (15:00 României), iar intrarea pe stadion va fi permisă "fără întrerupere" până marţi la ora locală 10:00.

Acest priveghi va fi urmat de o procesiune pe străzile din Santos, oraş situat la 75 km sud-est de Sao Paulo, înaintea ceremoniei funerare la care vor lua parte doar membrii familiei lui Pele.

Cortegiul va trece în special pe la casa mamei fostului fotbalist, Dona Celeste, în vârstă de 100 de ani, care încă nu a aflat că fiul ei a murit, conform uneia dintre surorile defunctului, Maria Lucia do Nascimento.

Pele a încetat din viaţă pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, într-un spital din Sao Paulo, unde era internat de o lună. Moartea fotbalistului de geniu a întristat lumea fotbalului şi a generat un val uriaş de condoleanţe.

Autorităţile braziliene au decretat trei zile de doliu naţional în memoria singurului fotbalist cu a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970),

Pele, care a înscris în cariera sa 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri disputate, a evoluat între 1956 şi 1977 la Santos FC, încheindu-şi cariera în Statele Unite, la New York Cosmos (1975-1977). El a îmbrăcat de 92 de ori tricoul selecţionatei Braziliei, pentru care a marcat 77 de goluri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel