Sfaturi de frumuseţe pentru o piele hidratată pe timpul iernii

sfaturi pentru o piele hidratata
sfaturi pentru o piele hidratata

În anotimpul rece, expunerea pielii la aerul rece şi uscat poate determina uscarea şi deshidratarea acesteia. În această perioadă trebuie să alegem o alimentaţie sănătoasă şi să folosim creme de faţă şi de corp special create pentru vremea rece.

 Autor: Carmen Băroiu

Mai jos găsiţi câteva sfaturi simple pentru o piele sănătoasă şi hidratată: 

Cât mai multă apă. Cheia către o piele hidratată vine din interior spre exterior. În anotimpul călduros, cele mai multe dintre noi consumăm apă proaspătă, deoarece putem transpira chiar şi atunci când nu depunem efort. Dar, deoarece iarna aerul este rece şi uscat, este important să bem foarte multă apă şi în această perioadă. Dermatologii recomandă ca apa să fie consumată la temperatura camerei sau chiar mai caldă. Şi, pentru un plus de hidratare, putem adăuga săruri minerale în apă, care ajută corpul să o absoarbă mai eficient.

Mai puţină sare. Necesarul de sare este foarte important, tocmai de aceea atunci când suntem deshidratate este recomandat să consumăm sare. Dar, daca în mod normal consumăm foarte multă sare, aceasta poate provoca deshidratarea ( şi o piele stresată), şi este recomandat să încercăm să reducem consumul.

Mai uşor cu băuturile cofeinizate. Cafeaua şi ceaiurile care nu sunt făcute din plante conţin cofeină, un diuretic natural care poate usca pielea. Trebuie să consumăm ceaiuri din plante pentru a ne hidrata atât cât avem nevoie şi aspectul pielii se va îmbunătăţi.

Trebuie evitate cremele hidratante care conţin petrol. Uleiul mineral şi vaselina sunt produse bazate pe petrol, ceea ce înseamnă că ung pielea, dar nu o şi hidratează (pot bloca pielea să îşi producă uleiul natural). În timp, pielea devine incapabilă să funcţioneze normal.

Fără săpunuri care conţin sulfaţi. Sulfaţii, care produc spuma la produsele care îi conţin, elimină sebumul, ceea ce trebuie evitat. Dacă simţiţi că pielea vă strânge după baie, atunci ea este afectată. Este recomandat să folosim produse de îngrijire naturale, bazate pe plante.

Uleiul de corp. Folosirea uleiului de corp sau a produselor care conţin ulei de corp hidratează corpul mult mai bine decât cremele obişnuite. Este recomandat uleiul de jojoba, care se apropie cel mai mult de sebumul natural al pielii. Uleiul de cocos şi de susan, şi untul de corp de cacao şi shea sunt şi ele benefice pentru piele. Dacă sunt aplicate imediat după baie sau duş, se absorb mult mai repede şi hidratează pielea mai mult.

Alimente bogate în vitamine. Fructele şi legumele sunt alimente bogate în vitamina C, de aceea este recomandat să le consumăm atunci când simţim nevoia de o gustare, şi să renunţăm la mâncarea de tip fast-food sau chipsuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel