Sexting, fenomenul mesajelor cu conținut explicit, favorizat de o aplicație

snapchat-dcnews
snapchat-dcnews

O aplicație de mesagerie pentru telefoanele inteligente face ca fotografiile trimise să dispară complet din dispozitiv după ce sunt citite. Aplicația care, așa cum avertizează sociologii, încurajează sextingul, este valorată la 800 de milioane de dolari, fiind cea mai descărcată aplicație din luna mai de pe AppStore dacă nu luăm în calcul jocurile. 

În orice aplicație de mesagerie de până acum am fi crezut că este voba despre o eroare. Ei bine, Snapchat face ca fotografia sau clipul trimis de pe telefonul mobil prin intermediul ei să dispară complet din dispozitiv, permanent, după ce este vizualizat. Aceast detaliu au făcut ca Snapchat să devină un fenomen.

In any other messaging app, you'd think it was a bug in the software. Moments after you send or receive a photograph or video clip on Snapchat, it disappears – permanently. Yet this simple twist on picture-messaging has made Snapchat a phenomenon.

Acum doi ani, Evan Spiegel prezenta ideea unui serviciu de mesagerie, care șterge automat cele comunicate după ce au fost trimise, colegilor săi de la Universitatea Stantford. Nu le-a plăcut ideea, dar în septembrie 2011 a lansat aplicația pentru iPhone împreună cu un coleg, Bobby Murphy. Au devenit astfel milionari, căci aplicația a înregistrat 200 de milioane de descărcări, în comparație cu cele 40 de milioane ale Instagramului.

De ce vor atâția tineri să trimită poze pe care nimeni nu le va vedea?

Trimiterea de mesaje sexuale explicite este populară în rândul tinerilor de mult timp. Snapchat reprezintă doar un instrument pentru acest obicei, un mediu de propagare a lui, chiar dacă reprezentanții companiei neagă acest lucru. „Nu sunt convins că fenomenul acesta al sextingului este la fel de mare pe cum o prezintă canalele media”, spune Spiegel. „Nu înțeleg cum oamenii pot să facă asta”. El adaugă că și internetul este plin de pornografie și tot este un canal media folositor.

Aplicația respectă și o regulă de marketing importantă care funcționează și pe Facebook: faci ca lucrul pe care îl promovezi să fie efemer și va intensifica interesul asupra lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel