Scrisorile lui Gandhi i-ar fi putut dezvălui homosexualitatea

Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi

India a stopat vânzarea la licitație a unor scrisori ale lui Gandhi, care ar fi putut dezvălui homosexualitatea acestuia. Documentele şi obiectele de arhivă urmau să fie scoase la licitaţie, în 10 iulie, de casa Sotheby's.

Guvernul indian a cumpărat cartea "Great Soul: Mahatma Gandhi and His Struggle With India", care a cauzat o serie de controverse deoarece unele pasaje ar sugera că Mahatma Gandhi ar fi avut o relaţie homosexuală cu unul dintre discopolii lui, Hermann Kallenbach, informează site-ul huffingtonpost.com.

Pentru achiziția arhivei lui Gandhi, ce include peste 1.000 de scrisori şi documente care au circulat de-a lungul anilor între Gandhi şi Kallenbach, guvernul indian a cheltuit 1,28 milioane de dolari.

Deşi autorul cărţii, Joseph Lelyveld a negat că ar fi sugerat că liderul indian era gay, câteva pasaje din cartea sa, publicate în Wall Street Journal, sugerează existenţa unei relaţii homosexuale.

Un oficial din Ministerul Culturii din India a declarat pentru agenţia de presă Reuters că achiziţia a fost făcută exclusiv pentru a sprijini cercetările oamenilor de ştiinţă din domeniul filosofiei promovate de Gandhi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel