Saga Amurg - Zori de Zi: inteligent, amuzant şi cel mai important, respectă cartea

Regizorul Bill Condon a înţeles că în seria Amurg nu el este vedeta. Nu el este cel care a creat povestea, ci doar cel care o ecranizează. În partea a patra a filmului reuşeşte destul de bine să adapteze cartea, captivând prin suspans, umor şi acţiune incitană. Căsătoria dintre muritoarea Bella şi vampirul Edward, miticul război între vârcolaci şi vampiri dar şi căldura cu care o tratează oamenii reci pe Bella sunt surprinse foarte bine. Bella rămâne însărcinată, dar copilul din ea este pe jumătate vampir, pe jumătate om. Ameninţarea vârcolacilor planează asupra casei Cullen, în timp ce Jacob trebuie să îşi aleagă loialităţile.

amurgFilmul nu te lasă să te plictiseşti. Încă de la început îţi prezintă decorul idilic în care se petrece nunta dintre Edward şi Bella. Nunta este organizată de vampiri, dar după toate obiceiurile oamenilor. Alice se simte înlumea ei şi este fascinată să poată organiza o nuntă după toate obiceiurile muritorilor. Singurul element care lipseşte din decor este vârcolacul Jacob, care încă nu s-a resemnat cu pierderea Bellei. Pentru el este de neacceptat ca Bella să devină una dintre oamenii reci şi îi jură răzbunare lui Edward.

amurgLuna de miere este o concesie din partea regizorului. Ca să mai câştige timp, probabil, excursia pe insula Esme este ilustrată foarte puţin, dar aici este punctul cheie al întregii serii Amurg. Pentru prima dată Edward este de acord să facă dragoste cu Bella, iar finalul este unul previzibil: întreaga cameră este distrusă, dar cel mai important, Bella rămâne însărcinată. Cel mai negru coşmar al lui Edward se adevereşte.

De aici încolo sarcina Bellei este elementul principal. Războiul mocnit dintre vârcolaci şi vampiri porneşte mai asiduu ca niciodată. Copilul care creşte în Bella este un hibrid între vampir şi muritor, iar acest lucru este de neconceput, mai ales din partea vârcolacilor. Jacob nu poate accepta foarte uşor situaţia, dar în cele din urmă se conformează şi este alături de vampiri în încercarea de a o proteja pe Bella de furia celorlalţi vârcolaci.

Copilul creşte asemeni unui Făt-Frumos dar mai rău este că o mănâncă pe Bella de vie. În cele din urmă Jacob este cel care vine cu soluţia, iar Carlisle adună toate rezervele de sânge uman pentru o trece pe Bella pe o cură de sânge crud. Ameninţările dintre Edward şi Jacob nu încetează, dar pericolul atacului este mult mai mare decât orice ură între cei doi.

amurg Naşterea este surprinsă cu lux de amănunte, iar pentru asta Bill Condon merită toate laudele. Rosalie şi Alice nu reuşesc să o ajute pe Bella, în timp ce Carlisle şi Esme erau ieşiti la vânătoare. Astfel, toată greutatea cade pe umerii lui Edward şi a lui Jacob. Bella naşte, dar pierde prea mult sânge şi moare. După naştere rămâne ajunge apropae rahitică, iar Edward trebuie să ia cea mai grea decizie: trebuie să o transforme în vampir. Astfel, ceea ce au aşteptat toţi fanii seriei Amurg se petrece. O injecţie aplicată în inimă o transformă pe Bella.

Atacul vârcolacilor din final şi lupta lor cu vampirii este doar un element de decor, dar bine surprins. Totul se termină când Jacob le spune fraţilor că a reuşti să stabilească o legătură sacră cu Renesme, feţita vampir abia născută. Deşi e greu de acceptat ca un vârcolac să se îndrăgostească de un vampir, decizia este acceptată şi de Sam, conducătorul haitei.

Prima parte lasă deschise oprtunităţile pentru următorul episod,  cel în care Bella va învăţa să fie vampir şi mamă în acelaşi timp, dar în care pericolul va veni din partea Volturilor, o familie de vampiri foarte puternică care are misiunea de a se asigura că existenţa celor cu sânge rece nu ajunge la urechile oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel