S-a descoperit ce fuma Shakespeare când și-a scris piesele

Până acum existau indicii că Shakespeare, înainte să aştearnă versuri pe hârtie, trăgea câteva fumuri, pentru a avea inspiraţie. Misterul a fost dezlegat de curând de cercetătorii sud-africani, la mai bine de 400 de ani, potrivit The Independent

În urma excavațiilor din grădina dramaturgului au ieșit la iveală mai multe reziduri din țevi de lut pentru tutun. Aceste reziduri au fost analizate la Pretoria, unde s-a  folosit o tehnică numită spectrometrie de masa cromatografie de gaze.

Potrivit analizelor s-a descoperit mai multe tipuri de tutun care se găsea în secolul al XVII-lea, printre care și cocaină, care se obținea din frunzele de coca aduse din Peru, dar și nicotină, adusă de Sir Walter Raleigh în urma unei vizite în Virginia, America de Nord.

Shakespeare ar fi fost conștient de efectele nocive ale cocainei ca un compus ciudat. Posibil, el a preferat canabis ca o buruiană cu proprietăți de stimulare a mintii.

Aceste sugestii se bazează pe următoarele indicații literare. În Sonetul 76, Shakespeare scrie despre "invenție într-o buruianăt". Acest lucru poate fi interpretat în sensul că Shakespeare a fost dispus să folosească "iarba" (canabis ca un fel de tutun) pentru o scriere.

În același sonetul se pare că el nu ar prefera să fie asociat cu "compuși ciudați", care pot fi interpretați, cel puțin potențial, cu sensul de "droguri ciudate" (eventual cocaina).

Sonet 76 se pot referi la jocuri de cuvinte complexe referitoare, în parte, de droguri (compuși și "iarba").

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel