S-a demonstrat că pisicile au 276 de expresii faciale diferite, mai multe decât orice animal

foto: Freepik
foto: Freepik

Oamenii de știință americani au descoperit că pisicile au 276 de expresii faciale diferite.

 

Conform unui studiu publicat în revista "Behavioural Processes" luna trecută, cercetătorii din Statele Unite au identificat nu mai puțin de 276 de expresii faciale diferite la pisici în timpul interacțiunilor lor reciproce, scrie CNN. „Comunicarea pisicilor este mai complexă decât s-a presupus anterior”, a declarat pentru publicația amintită co-autorul studiului, Brittany Florkiewicz, psiholog la Lyon College din Arkansas, adăugând că descoperirile lor relevă faptul că domesticirea are un impact semnificativ asupra modului în care felinele își exprimă emoțiile.

Domesticirea vine la pachet cu noi emoții

Potrivit cercetătorilor, domesticirea a dus la o creștere a interacțiunilor sociale între pisici. Pentru a colecta date, au înregistrat 53 de pisici într-o cafenea dedicată pisicilor. Din cele 194 de minute de înregistrări video, cercetătorii au identificat 186 de interacțiuni între aceste feline.

Folosindu-se de un sistem special de codificare pentru expresiile faciale ale pisicilor, au analizat mișcările mușchilor faciali și au concluzionat că 45,7% dintre expresii au fost prietenoase, în timp ce 37% au fost agresive. De exemplu, când sunt prietenoase, ochii pisicilor se închid, iar urechile și mustățile se mișcă, în timp ce în momentele de agresiune, urechile se aplatizează. Cercetătorii intenționează să extindă dimensiunea eșantionului în viitoarele studii și să aprofundeze semnificațiile din spatele acestor expresii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel