Royal Society solicită crearea unui plan mondial pentru posibilele contacte cu extratereştri

Revista „Philosophical Transactions“, publicată de societatea ştiinţifică britanică „Royal Society“, avertizează, în ultimul său număr, asupra faptului că guvernele lumii ar trebui să se pregătească pentru o posibilă întâlnire cu o civilizaţie extraterestră, care ar putea fi violentă.

Publicaţia citată, care în această lună dedică un număr întreg vieţii extraterestre, susţine că dacă procesul de evoluţie continuă în tot universul pe principii darwiniste, aşa cum se întâmplă şi pe Pământ, formele de viaţă care vor intra în contact cu fiinţele umane ar putea „avea aceeaşi tendinţă către violenţă şi exploatare“ a resurselor naturale, transmite Agerpres.

Din acest motiv, oamenii de ştiinţă doresc ca Naţiunile Unite (ONU) să creeze un grup de lucru a cărui activitate să fie axată pe studierea „problemelor extraterestre“, având totodată capacitatea de a crea un plan de urmat în cazul unui eventual contact cu extratereştrii.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru ceea ce este mai rău“ - Simon Conway Morris, profesor de paleobiologie evolutivă la Universitatea Cambridge

„Trebuie să fim pregătiţi pentru ceea ce este mai rău“, în cazul în care vom intra în contact cu o civilizaţie extraterestră, avertizează profesorul de paleobiologie evolutivă Simon Conway Morris, de la Universitatea Cambridge, care consideră că viaţa biologică are, în tot universul, caracteristici similare celei de pe Pământ.

Potrivit lui Morris, dacă există extratereştri inteligenţi, aceştia „seamănă cu noi“, ceea ce, „având în vederea istoria noastră nu foarte glorioasă“, ar trebui „să ne pună pe gânduri“.

Citeşte şi:

NASA: Bacterii extraterestre care ne dau lecţii de viaţă şi agricultură

Rămasă fără fonduri pentru rachete, NASA s-a apucat de analiza extratereştrilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel