Robotul care a început să vorbească datorită lui ChatGPT

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un robot conceput de Boston Dynamic a prins "glas."

Programatorii de la Boston Dynamics au echipat un câine robot cu ChatGPT de la OpenAI și cu modularea vocală Text-To-Speech de la Google, permițându-i să le vorbească la propriu și să le răspundă la întrebări.

Într-un videoclip publicat recent, inginerul de învățare automată Santiago Valdarrama a prezentat modul în care el și un coleg au programat câinele robot Spot să răspundă verbal la întrebări cu ajutorul instrumentului extrem de popular al OpenAI. „Acești roboți execută misiuni automate în fiecare zi”, a explicat Valdarrama, precizând că fiecare misiune include „fișiere de configurare lungi de kilometri și greu de înțeles”, pe care doar inginerii le pot înțelege, potrivit Futurism.

Robotul Spot vorbește cu ajutorul lui ChatGPT

„Aici intervine ChatGPT. Îi arătăm fișierele de configurare și rezultatele misiunii. Apoi punem întrebări folosind acest context. Dacă reunim asta cu o interfață vocală, avem o modalitate extraordinară de a ne consulta datele”, a continuat Valdarrama.

După cum se vede în videoclip, Spot adaugă chiar și gesturi amuzante la răspunsurile sale, scuturându-și capul pentru a spune „nu” sau înclinându-se pentru a spune „da”.

În februarie, Microsoft, care a semnat un contract de mai multe miliarde de dolari cu OpenAI, a publicat un document care prezintă principiile de proiectare pentru integrarea ChatGPT în robotică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel