Roboții care tratează cancerul

Micuții roboți ar putea ajuta la tratarea cancerului: dispozitivele 'Byohibrid' au aceeași dimensiune ca cea a celulelor roșii și vor putea livra curând tratamente care pot salva viața oamenilor.

Roboții mici ar putea oferi în curând tratamente de salvare pentru părțile greu accesibile ale corpului, potrivit unui nou studiu.

Potrivit Daily Mail, cercetătorii au dezvoltat un nou  model de mașini "biohybrid" minuscule, cu o lungime de câțiva milioane de metri, aproximativ mărimea unei celule roșii din sânge.

În timpul testelor efectuate pe șobolani, roboții au fost ghidați magnetic la zonele din stomacul acestora, unde au ucis tumorile canceroase, lăsând celulele sănătoase nevătămate.

Cercetatorii speră că această tehnică ar putea fi folosită la om pentru a livra medicamente în zone indepartate ale corpului.Roboții au fost fabricați de o echipă internațională de cercetători condusă de Universitatea Chineză din Hong Kong, prin acoperirea algelor mici cu particule magnetice.

Acestea ar putea fi urmărite în țesutul apropiat de suprafața pielii, prin imagistica luminiscenței naturale a algelor - și în țesutul adânc greu de atins prin imagistica prin rezonanță magnetică (RMN).

Dr. Qi Zhou, unul dintre autorii studiului, a declarat că micii roboți  pot fi utilizați de la distanță într-o serie de moduri și pot fi folosiți pentru diagnosticarea bolilor și furnizarea de terapii unor părți ale corpului care altfel sunt dificil de tratat.

Dr. Zhou a adăugat că roboții pot simți, de asemenea, modificări chimice legate de apariția bolii în anumite părți ale corpului.Acest lucru le face potențial utile ca sonde pentru diagnosticarea la distanță.

[citeste si]

Echipa a dezvoltat micro-roboții prin acoperirea unei alge microscopice numite Spirulina platensis cu particule magnetice biocompatibile ne-dăunătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel