Riscul de deces se vede dintr-o privire

ochi.....
ochi.....

Xantelasma - mică depunere lipidică de culoare galben-portocalie ce se formează pe pleoape - ar anunţa riscul de accident cardiovascular - este concluzia la care au ajuns cercetători de la spitalul universitar din Copenhaga, ale căror lucrări sunt prezentate în British Medical Journal (BMJ).

Specialiştii au studiat 13.000 de persoane, fără patologie cardiovasculară în momentul lansării studiului, în 1976. Cercetarea a luat sfârşit în 2009, informează passionsante.be.

După compararea datelor privitoare la apariţia de xantalasme şi a unei tulburări cardiovasculare, a rezultat că formarea depunerilor poate fi considerată un element care anunţă un risc de infarct miocardic, ateroscleroză severă şi deces, independent de ceilalţi factori de risc cunoscuţi.

”Un mecanism identic ar putea fi la originea formării de xantelasma şi de plăci de ateroscleroză. Observarea xantelasmei poate fi un mijloc foarte simplu pentru descoperirea pacienţilor cu risc cardiovascular”, spune dr Roseline Peluchon în Journal international de médecine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel