Richard Griffiths, interpretul unchiului lui Harry Potter a murit

Richard-Griffiths
Richard-Griffiths

Actorul britanic Richard Griffiths, care a interpretat rolul unchiului lui Harry Potter, a murit la vârsta de 65 de ani, după ce a suportat o operaţie pe cord, a anunţat, vineri, agentul său, citat de AFP.

La început actor de teatru, Richard Griffiths a jucat apoi în multe seriale de televiziune britanice, înterpretând în anii '90 rolul unui inspector de poliţie blazat, Henry Crabbe, în serialul de succes "Pie in the Sky".

 În străinătate s-a făcut remarcat jucând rolul unchiului lui Harry Potter, Vernon Dursley, un bărbat brutal şi antipatic, uşor de recunoscut după fizicul său corpolent şi mustaţa impozantă, care nu suportă universul magic al vrăjitorilor. Obligat să îl primească pe tânărul Harry după moartea părinţilor acestuia, Vernon Dursley îl tratează rău pe Harry, obligându-l să doarmă sub scări.

 Daniel Radcliffe, interpretul vrăjitorului Harry Potter în toate filmele din această franciză, a ţinut să îi aducă un omagiu acestui actor, "ale cărui încurajări, sprijin şi umor" făceau ca munca de actor să devină "o adevărată bucurie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel