Rectificare bugetară. Viorica Dăncilă, cifrele momentului

Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul României, susține o conferință despre rectificarea bugetară, ordonanța în acest caz urmând să fie adoptat in a doua jumatate a lunii august, după cum a anunțat anterior. 

"Avem o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluție bună a economiei (...) După primele 7 luni estimarea veniturilor la buget a crescut cu aproape 6 miliarde de lei, fata de programarea inițială (...) Comparativ cu anul trecut, la prima rectificare în acest avem o sumă de peste 5 ori mai mare. Sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor până la finalul anului. Bugetul de pensii: 850 milioane lei (...)

Sănătatea a beneficiat de o suplimentare de 891 milioane de lei, cea mai mare parte fiind alocată pentru achiziția de echipamente medicale. Din acest surplus vom achiziționa 300 de incubatoare, 300 de aparate de testare auditivă pentru nou născuți și alte echipamente pentru mame și copii

Pentru Educație am repartizat o sumă suplimentară de 178 milioane de lei. În domeniul Agriculturii am alocat suplimentar 185 milioane de lei. Pentru prima dată în 4 ani, Transporturile vor primi bani la rectificarea bugetară - 170,5 milioane lei. Autoritățile locale: 1,1 miliarde lei. Interne: 366 milioane lei. Programul RABLA primește 230 milioane lei (...)

Au fost ministere sau instituții unde am operat reduceri bugetare. Au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut al sumelor pe care le aveau la dispoziție ", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel