EXCLUSIV  Profesorul Bogdan Teodorescu, despre PRĂBUȘIREA partidelor de dreapta: De aici li se trage!

Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR
Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR

Jurnalistul și scriitorul Bogdan Teodorescu a explicat ce fel de scădere a avut dreapta, în România, în cadrul emisiunii DC NEWS „Ce se întâmplă?” cu Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu.

„Liberalii au făcut ce-au făcut, știm cu toții cum a mers gestionarea pandemiei, comunicarea din pandemie, relația cu cetățenii. Au avut o perioadă relativ bună la început în care cazurile României au fost destul de puține, comunicarea a părut a fi destul de coerentă și datele guvernamentale au fost în limite tolerabile.

Au existat, însă, niște momente tensionate. Primul care-mi vine în cap este cel legat de Paștile din 2020, apoi a fost momentul prelungirii stării de urgență, apoi a fost al treilea moment în care nu s-a mai putut prelungi starea de urgență și s-a ajuns la starea de alertă medicală. În timpul verii, ușor, ușor, crizele guvernamentale și problemele acestui partid s-au multiplicat”, a spus jurnalistul invitat în emisiunea „Ce se întâmplă?”.

Scădere bruscă a întregii drepte

„Alegerile locale i-a consacrat în continuare ca fiind primul partid din România din perspectiva scorului politic, cu 3 procente în fața PSD, pentru ca ultimele alegeri pe care le-am văzut să-i pună cu 5% în spate.

Mai este un lucru, nu doar PNL a scăzut în alegerile acestea încheiate, ci toată dreapta a scăzut. Dacă țineți minte, era o sumă ponderată de 55% care era asumată a fi a dreptei, în România, cu maxim 35% asumată stânga, și apoi urmau partidul maghiarilor și celelalte. Ori noi, la ora actuală, avem un 25%+15%+4%, un 44%, iar cu 4% mă refer la partidul lui Traian Băsescu. Deci, ne referim la 10-11 procente pierdute de dreapta, în România, în interval de 2-3 luni”, a adăugat Bogdan Teodorescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel