Presa austriacă își acuză guvernul de populism „ieftin”, după veto-ul acordat României

Publicația austriacă DIE TAGESZEITUNG scrie că blocarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen este o pură manevră de politică internă din cauza alegerilor dintr-un land federal.

 

Publicația atacă argumentele guvernului federal austriac referitoare la refugiați. Jurnaliștii susțin că, până și în eventualitatea în care majoritatea imigranților trec prin România, aceștia vin spre Austria în primul rând prin Ungaria care îi lasă nonşalant să treacă mai departe. Cu toate acestea, guvernul de la Viena nu a pomenit nimic despre implicațiile Budapestei.

Nici măcar jurnaliștii austrieci nu înțeleg cu exactitate la ce se așteaptă guvernul lor să obțină prin această atitudine. Publicația îl acuză pe cancelar că are o relație „penibilă” cu Viktor Orbán în privinţa problemei migranţilor şi refugiaţilor.

Totodată, guvernul condus de Nehammer este acuzat de ipocrizie, întrucât ÖVP se opunea de fiecare dată unei politici comune europene privind refugiaţii şi repartizarea celor care cer azil. 

Ei aduc în discuție și boicotul românilor îndreptat către firmele care dețin capital austriac, precum și faptul că Uniunea Europeană ar putea începe, în curând, sancțiunile împotriva Austriei: „În România s-a trecut deja la boicotarea companiilor austriece. Iar de la Bruxelles va exista pe viitor mai puţină înţelegere faţă de dorinţele speciale ale Austriei”.

Coaliția de guvernare de la Viena nu ar fi foarte stabilă, iar acest lucru s-a reflectat și acum. Verzii susțineau aderarea la Schengen în cazul tuturor celor 3 țări, iar în următorul guvern se prefigurează că ar vrea să părăsească ÖVP pentru a face alianță cu socialiștii și liberalii. Astfel, ÖVP ar fi sortit opoziției, alături de partidul de extremă dreaptă FPÖ.

Concluzia jurnaliștilor este că Nehammer nu vizează cu adevărat nimic pe plan extern, ci doar încearcă să smulgă niște procente în plus la alegerile din sudul Austriei. ÖVP consideră că ar da bine o atitudine dură împotriva străinilor, fără să realizeze că nu face decât să se izoleze și să intre în categoria partidelor „nefrecventabile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel