Premiul Oscar pentru Oppenheimer. Inteligența artificială clasifică toate filmele lui Christopher Nolan

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Inteligența artificială a făcut topul filmelor celebrului regizor Christopher Nolan.

"Oppenheimer" a spulberat concurența la gala Oscar 2024, primind șapte premii, printre care și prima sa statuetă de om de aur, obținută de celebrul regizor Christopher Nolan.

Deși acesta este primul mare film premiat al cineastului, el produce filme încă din 1998, când a realizat "Following" - apoi a mai făcut încă 10 de atunci.

Inteligența artificială a clasificat celelalte 11 filme ale sale, datând în urmă cu 26 de ani, de la "Following" și filmul "Inception" din 2010 până la filmul său din 2012 "The Dark Knight Rises" și filmul din 2020 "Tenet".

Oppenheimer s-a impus în box office atunci când a fost lansat pe 21 iulie 2023, încasând 82,4 milioane de dolari în weekendul de deschidere, câștigând premiul Nolan pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor în timpul ceremoniei de premiere de duminică.

Este a doua nominalizare a lui Nolan la Oscar, de când a fost nominalizat pentru filmul său din 2017, Dunkirk, dar este pentru prima dată când ia acasă prestigiosul premiu.

Insomnia (2002) 

Insomnia i-a avut ca protagoniști pe Al Pacino, Robin Williams și Hilary Swank și a avut ca subiect doi detectivi din Los Angeles care au fost trimiși într-o zonă izolată din Alaska pentru a investiga uciderea unui adolescent din zonă.

IA a numit Insomnia "o intrare solidă în filmografia sa, cunoscută pentru tensiunea atmosferică și performanțele sale puternice".

Acesta a adăugat: "Deși nu este la fel de revoluționar ca operele sale ulterioare, filmul prezintă abilitatea lui Nolan de a gestiona personaje și narațiuni complexe".

Tenet (2020)

Cu Robert Pattinson, starul din Twilight, alături de John David Washington și Elizabeth Debicki, Tenet îi poartă pe spectatori în lumea unui agent CIA care este recrutat pentru a împiedica un oligarh rus să declanșeze al treilea război mondial.

Potrivit IA, acesta a plasat "Tenet" pe locul 10 din cauza "recenziilor mixte" care se învârt în jurul "intrigii complexe și a mixajului de sunet, dar este lăudat pentru abordarea ambițioasăl".

Following (1998) 

'Following" se concentrează în jurul unui bărbat care duce o viață secretă de hoț, spunând în același timp povestea unei femei care a mărturisit că și-a văzut iubitul psihotic comițând o crimă care implică și un furt.

Filmul a obținut încasări de 126.052 de dolari în box office și a deschis calea pentru alte succese de box office ale sale, precum The Dark Knight și Inception.

IA a descris "Following" ca fiind "un neo-noir cu buget redus care îi prezintă talentul său timpuriu de povestitor".

Acesta adaugă că, "deși Following nu este la fel de bine finisat ca lucrările sale ulterioare, el pune bazele complexității narative și temelor regizorului".

The Prestige (2006)

Filmul îi are în distribuție pe Christian Bale, Hugh Jackman și Scarlet Johansson și este un thriller plasat în Londra, unde doi magicieni sunt parteneri până când asistentul lor moare în timpul unui spectacol.

Cei doi devin rivali după ce unul dintre ei descoperă secretul teleportării.

"Deși s-ar putea să nu fie la fel de universal aclamat ca alte filme ale lui Nolan, intriga sa complexă și interpretările puternice îl fac să fie o intrare notabilă în filmografia sa", spune IA.

The Dark Knight Rises (2012) 

Nolan este cunoscut pentru faptul că reutilizează actori din alte filme ale sale, iar "The Dark Knight Rises" nu face excepție, cu Christian Bale în rolul lui Bruce Wayne și Michael Caine în rolul majordomului său.

Ultimul episod din trilogia Batman a lui Nolan, "The Dark Knight Rises, este lăudat pentru scara sa epică și profunzimea emoțională", a motivat IA pentru clasificarea acestui film ca fiind a șaptea cea mai bună lucrare a lui Nolan.

"Deși nu a atins același succes de critică ca predecesorul său, oferă o concluzie satisfăcătoare pentru trilogie", spune IA.

Batman Begins (2005) 

Potrivit IA, "Batman Begins a redefinit cu succes genul filmelor cu supereroi" prin imersiunea spectatorilor în originile lui Bruce Wayne și "introduce o abordare mai ancorată în realitate și mai realistă a personajului emblematic".

Interstellar (2014)

Acest film explorează modul în care se poate asigura supraviețuirea omului după ce Pământul a fost afectat de foamete, secetă și alte dezastre naturale.

O echipă de astronauți explorează o gaură de vierme la marginea îndepărtată a sistemului nostru solar, în timp ce caută o modalitate de a susține viața umană.

IA a precizat că a clasat "Interstellar pe locul al cincilea pentru că explorează teme ambițioase legate de spațiu, timp și supraviețuire umană. Filmul este cunoscut pentru imaginile sale uimitoare, rezonanța emoțională și partitura puternică a lui Hans Zimmer, chiar dacă a creat diviziuni în rândul publicului din cauza narațiunii sale complexe".

Dunkirk (2017) 

Acest film, care se concentra pe evacuarea dintr-un oraș francez în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, i-a adus lui Nolan prima nominalizare la Oscar în 2017.

"Regia lui Nolan, combinată cu partitura intensă a lui Hans Zimmer, creează o experiență cinematografică captivantă care pune accentul pe tensiune și supraviețuire", spune IA.

Memento (2000)

"Memento" a fost așa-zisul film de debut al lui Nolan, care l-a făcut să fie considerat un viitor regizor de primă mână.

Filmul urmărește un bărbat care suferă pierderi de memorie pe termen scurt după ce soția sa a fost violată și ucisă în timpul unei spargeri îngrozitoare.

IA a declarat că "Memento" a obținut locul trei pentru că "se remarcă prin structura sa narativă neconvențională, explorând teme legate de memorie și identitate".

Chatbotul a adăugat: "Povestea captivantă a filmului și profunzimea psihologică a lui Nolan l-au marcat pe Nolan ca fiind un regizor cu o viziune unică și convingătoare".

Inception (2010) 

Inception a fost un alt thriller psihologic al lui Nolan, care îl urmărește pe Dom Cobb (interpretat de Leonardo DiCaprio), ce folosește metode de spionaj pentru a invada visele țintelor sale și a fura informații valoroase.

Acest film, pentru că este al patrulea film cu cele mai mari încasări din 2010, aducând 839 de milioane de dolari la nivel mondial, este pe locul al doilea în topul IA.

IA a declarat că acest film demonstrează modul în care Nolan a stăpânit "narațiunile complexe" și "povestirea inovatoare".

"Explorarea viselor, intriga stratificată și imaginile uluitoare ale filmului au captivat publicul și criticii, consolidând reputația lui Nolan ca regizor vizionar", a adăugat acesta.

The Dark Knight (2008)

Personajele complexe și povestea intensă au făcut din "The Dark Knight" unul dintre cele mai apreciate filme ale lui Nolan, criticii spunând că "a schimbat modul în care lumea vede adaptările de benzi desenate".

'The Dark Knight' i-a avut în rolurile principale pe Christian Bale, Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal și pe regretatul Heath Ledger în rolul lui Joker.

Filmul lui Nolan a avut încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, după ce a avut un buget de doar 185 de milioane de dolari.

'The Dark Knight' este adesea considerat capodopera lui Nolan, datorită personajelor sale complexe, a povestirii intense și a portretului iconic al lui Heath Ledger în rolul lui Joker, a precizat IA.

Chatbotul a mai adăugat că acest film "a avut un impact profund asupra genului supereroilor și este celebrat pe scară largă pentru profunzimea sa tematică", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel