Plantele de apartament, crescute cu ajutorul nanotehnologiei

ghiveci_inteligent_nanotehnologie
ghiveci_inteligent_nanotehnologie

În fiecare an, plante decorative în valoare de peste 20 de miliarde de euro sunt aruncate la nivel global pentru că posesorii nu știu cum sau nu au timp să aibă grijă de ele. Ca soluție a fost inventat un ghiveci care utilizează nanotehnologia, are nevoie doar de apă și patru baterii și are grijă singur de plantă.

Autor: Laura Galescu

Ghiveciul inteligent, Click&Grow, știe în mod automat să aibă grijă de plantă. Acesta este format din două componente: vasul care va controla creșterea platelor și rezerva integrată de sol, semințe și software. Aparatul folosește un mix similar solului obținut prin procese nanotehnologice, care poate fi controlat ca umiditate, oxigenare și temperatură. Ca și pentru o imprimantă, utilizatorul poate folosi un “cartuș” pentru a reporni mini-grădina după fiecare “recoltă”, iar fiecare tip de plantă are instrucțiunile software pentru procesul de creștere.

 În prezent, compania din spatele Click&Grow lucrează la o versiune mai nouă și mai mare a micii grădini automatizate, care va permite cultivarea mai multor tipuri de plante simultan, indiferent de lumina disponibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel