EXCLUSIV  "Papagalii câştigă cât merită, şmecherii câştigă cât vor". Dacă ai mers măcar o dată cu taxi-ul, nu are cum să nu îţi placă Taximetrişti

Facebook Filmul Taximetristi
Facebook Filmul Taximetristi

Toată agitaţia din jurul filmului Teambuilding are şi părţi bune. Publicul se întoarce la cinema şi cu faţa către filmele româneşti, nu doar către blockbusterele create la Hollywood. 

Este şi cazul filmului Taximetrişti, în care apare şi Micutzu. Da, da, băiatul ăla care a fost înjurat ca la uşa cortului pentru că a înjurat în Teambuilding. Doar că aici rolul este complet diferit şi, deşi nu am avut plăcerea niciodată, cred că e mai apropiat de omul Cosmin Nedelcu. Sau poate e doar o impresie, cine ştie... 

Dacă ai mers măcar o dată în viaţă cu taxi-ul, iar apoi cu Uber sau cu oricare altă aplicaţie de ridesharing, atunci filmul o să îţi placă. E un mix de tipologii umane, o portretizare a vieţii reale de familie distrusă de programul haotic de muncă, de lipsa de afecţiune şi de veşnicul şi automatizatul "ce faci". Dar este şi o lecţie dură. Totul din cauza unei singure replici: "papagalii câştigă cât merită, şmecherii câştigă cât vor. Tu ce eşti?". 

Filmul este inspirat dintr-o piesă de teatru, dar, cel puţin pentru mine, pare că a reuşit să iasă dincolo de scena mică şi să ajungă şi în faţa unui altfel de public. Pe care să îl facă apoi să râdă, dar şi să cadă pe gânduri. Pentru că nu e doar comedie, deşi sunt destule momente în care zâmbeşti mai larg. Mi s-a părut mai mult o tragedie, dar transpusă în societatea cu care dăm piept în fiecare zi. 

Vă avertizez, însă. Dacă nu v-a plăcut Teambuilding din cauza limbajului folosit, atunci s-ar putea să nu vă placă nici Taximetrişti. Ba chiar, când eram la cinema, am văzut cum o familie a ieşit la jumătatea filmului din sală. Aveau şi un copil cu ei. Ce anume te-ar putea face să aduci un copil la un film al cărui nume îţi dă de înţeles că s-ar putea să nu fie chiar educativ pe faţă, nu ştiu. Dar asta e! Credeţi-mă, nu mergeţi cu copii, decât dacă sunteţi super deschişi cu ei acasă şi ei înţeleg că limbajul licenţios nu reprezintă neapărat o jignire. În fond, câţi taximetrişti aţi văzut vorbind doar cu "dumneavoastră" şi ascultând Mozart la volan? Sau să îşi ceară scuze tot timpul? 

Ce o să vă placă, însă, este comparaţia între taxi şi Uber. Aia o să vă facă să râdeţi, cu siguranţă. Cu ce plecaţi acasă după, alegeţi voi! 

Sinopsis

"Taximetrişti" îi are ca protagonişti pe Lică (Alex Ion) şi Liviu (Rolando Matsangos), doi taximetrişti care în cursul unei singure nopţi întâlnesc personaje şi situaţii care le dau viaţa peste cap. Printre aceştia se regăsesc Anişoara (Monica Bîrlădeanu), prima clientă a lui Liviu, agitată şi misterioasă, aflată în urmărirea unei maşini, dar şi Mircea (Andi Vasluianu), gazda unei emisiuni de noapte, un tip sătul de părerile altora, dar bine intenţionat, arată Agerpres.

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel