Palatul regelui David ar fi fost dezgropat în Israel

Arheologii israelieni sunt de părere că au descoperit ruinele palatului ce ar fi  aparţinut personajului biblic, regele David. Dacă se confirmă, descoperirea va face lumină în cazul unuia dintre misterele biblice.

Arheologii de la Universitatea Ebraică de la Ierusalim şi Autoritatea pentru Antichităţi susţin că au descoperit un complex fortificat aflat pe o întindere mare dintr-un sit arheologic localizat la vest de Ierusalim, numit Khirbet Qeiyafa, scrie descopera.ro

 „Khirbet Qeiyafa este cel mai bun exemplu de până acum care prezintă un oraş fortificat din timpul regelui David”, a declarat arheologul Yossi Garfinkel, sugerând că este posibil ca David însuşi să fi folosit teritoriul.

 Garfinkel susţine că echipa sa a descoperit obiecte de cult obişnuite de iudei şi că nu au găsit nicio rămăşiţă a vreunui porc, animal a cărui carne nu este consumată de evrei. Astfel de indicii, spune Garfinkel sunt „dovezi neechivoce” care demonstrează că David şi descendenţii săi au condus acest loc.

 Totuşi, criticii spun că teritoriul ar fi putut să aparţină altor regate din zonă, iar majoritatea specialiştilor susţin că până acum nu s-au descoperit dovezi definitive care demonstreze existenţa regelui David. Potrivit acestora, arheologia biblică este discutabilă, iar israelienii folosesc adesea astfel de descoperiri aflate pe teritorii pe care le revendică palestinienii, pentru a face legătură cu trecutul lor istoric.

 De exemplu, în ciuda dovezilor arheologice, palestinienii neagă faptul că templul iudaic biblic domina dealul pe care se află Moscheea Al-Aqsa. În general, cercetătorii sunt împărţiţi în cei care cred şi cei care nu cred că istorisirile biblice sunt validate de rămăşiţele fizice.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel