Ozil, retragere controversată din națională. Grindel a recunoscut greșeala

 Reinhard Grindel, preşedintele Federaţiei germane (DFB), a recunoscut că a comis o greşeală în gestionarea cazului Mesut Ozil, jucător care l-a acuzat că a contribuit la retragerea sa din naţionala Germaniei, informează cotidianul L'Equipe.  

Într-un comunicat dat publicităţii joi pe site-ul oficial al DFB, el a regretat că nu l-a apărat pe Mesut Ozil, ţintă a remarcilor rasiste după o întâlnire a mijlocaşului cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

"În calitate de preşedinte, ar fi trebuit să spun fără nicio ambiguitate ceea ce este o evidenţă pentru mine şi pentru toată Federaţia: orice formă de hărţuire rasistă este insuportabilă, inacceptabilă şi intolerabilă", a scris preşedintele DFB. 

Mijlocaşul Mesut Ozil şi-a anunţat retragerea din selecţionata Germaniei, evocând "rasismul" din criticile care l-au vizat după eliminarea Mannschaft-ului din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018. 

Totul a pornit de la fotografia cu Erdogan 

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a asigurat că gestul său nu a avut "nicio intenţie politică". 

Ozil a rupt tăcerea după ce s-a aflat în centrul polemicii, în urma publicării faimoasei fotografii în care el şi compatriotul său Ilkay Gundogan (Manchester City) s-au pozat alături de şeful statului turc, aflat atunci în plină campanie electorală, înainte de a obţine un nou mandat de preşedinte. 

Acest lucru le-a adus celor doi jucători critici dure, mai ales după eliminarea prematură a campionilor mondiali din 2014 după faza grupelor CM 2018. Unii observatori i-au acuzat de lipsă de loialitate faţă de Germania, în timp ce managerul naţionalei germane, Oliver Bierhoff, a mers până acolo încât a afirmat că Ozil ar fi trebuit exclus din lotul pentru Mondialul din Rusia. În vârstă de 29 ani, Mesut Ozil a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Richard Grindel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel