Ozil renunță la naționala Germaniei, după ce a fost criticat că s-a fotografiat cu Erdogan

 Mai mulţi miniştri turci au salutat decizia luată duminică de jucătorul german de origine turcă Mesut Ozil de a părăsi echipa de fotbal a Germaniei, unul dintre referindu-se chiar "la un gol împotriva virusului fascismului", informează AFP. 

"Îl felicit pe Mesut Ozil care, părăsind echipa naţională a Germaniei, a marcat cel mai frumos gol contra virusului fascismului", a scris pe Twitter, în noaptea de duminică spre luni, ministrul turc al Justiţiei, Abdulhamit Gul. 

Omologul său de la Sporturi, Mehmet Kasapoglu, a afirmat, la rândul său, tot pe Twitter, că susţine din plin poziţia onorabilă a fratelui Mesut Ozil, postând şi o fotografie cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

Mijlocaşul Mesut Ozil şi-a anunţat duminică retragerea din selecţionata Germaniei, evocând "rasismul" din criticile care l-au vizat după eliminarea "Mannschaft"-ului din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018. 

A resimțit rasismul 

"Cu inimă grea şi după o îndelungă reflecţie am decis ca, din cauza evenimentelor recente, să nu mai joc pentru Germania în meciurile internaţionale cât timp voi resimţi rasism şi lipsă de respect faţă de mine", a scris jucătorul de origine turcă pe contul său de Twitter. 

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a asigurat că gestul său nu a avut "nicio intenţie politică". 

În vârstă de 29 ani, Mesut Ozil a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Richard Grindel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel