Orele de somn puține, pericol pentru femei. Sfaturile specialiștilor

somn-1
somn-1

Un studiu realizat pe 700 de persoane din Statele Unite arată că femeile sunt mult mai predispuse la boli de inimă decât bărbații. Principalele cauze care stau la dezvoltarea bolilor de inimă la femei sunt orele puține dormite- mai puțin de șase ore de somn pe noapte- și trezitul de dimineață. Chiar dacă poate părea banal sfatul să dormiți mai mult de 7-8 ore pe noapte, dacă nu-l respectați, cercetătorii au descoperit că duce la creșterea nesănătoasă a nivelulul de inflamare asupra femeilor cu boala coronariană. Specialiștii nu au găsit această legătură și în cazul bărbaților. 

Autorul cercetării, Aric Prather, publicată în Journal of Psychiatric Research, subliniază că inflamarea este cunoscută ca un predictor al bolilor cardiovasculare. El a adăugat "Acum avem dovada că somnul joacă un rol mai mare decât am crezut anterior", potrivit Daily Mail.

Cum să fii mai sănătos

Specialiștii au descoperit că patru modificări simple ale stilulului de viață pot ameliora sănătatea și reduce riscul de deces cu 80% pe o perioadă de opt ani. Astfel, ei recomandă exerciții fizice regulate, dietă mediteraneană, păstrarea unei greutăți normale și, cel mai important, renunțarea la fumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel