O vulpe cu doar două picioare care căuta mâncare într-o curte, senzaţie pe internet

sursa foto: captură video BBC
sursa foto: captură video BBC

O vulpe cu numai două picioare a fost filmată în timp ce căuta de mâncare într-o curte din Anglia.

Imaginile, care s-au viralizat, au uimit pe toată lumea. Deși are doar picioarele din față, vulpița este foarte agilă și se descurcă de minune. Un expert în fauna sălbatică, impresionat și el de aceste imagini, crede că vulpea s-a născut așa şi s-a adaptat la propria condiţie în timp. Clipul a fost filmat de Phil și Jane Carter în grădina lor din Ilkeston, Derbyshire. Odată ce a fost postat pe o rețea socială, s-a răspândit cu viteza luminii. Mike Dilger, expert în fauna sălbatică, a spus pentru BBC că vulpea are "o poveste uimitoare despre supraviețuire".

Dilger crede că vulpea s-a născut cu două picioare lipsă, nu că le-ar fi pierdut în urma vreunui accident. Videoclipul arată vulpea mișcându-se lejer pe cele două picioare din față, în timp ce adulmecă prin iarbă. "Imaginile sunt remarcabile. Este natura care cucerește totul", spune Dilger.

"Cred că este o anomalie sau o tulburare genetică. Și cred că așa s-a născut, mai curând decât că a fost rănită. Motivul pentru care cred asta este că e atât de abilă. Echilibrul și controlul sunt uimitoare", explică expertul. Dilger a spus că a văzut multe exemple de animale sălbatice care se descurcă bine după pierderea unui singur membru, dar cazul acestei vulpi este și mai impresionant. "Faptul că arată atât de încrezătoare și atât de capabilă îmi spune că s-a întâmplat de la naștere. Este o poveste uimitoare despre supraviețuire", a spus el. Dilger crede că vulpea are, în rest, o stare de sănătate foarte bună, pentru că nu prezintă semne de râie sarcoptică, o boală care a provocat o scădere majoră a populației urbane de vulpi. Filmările au atras și atenția Derbyshire Wildlife Trust. Un purtător de cuvânt a declarat: "Nu am mai văzut niciodată așa ceva în sălbăticie, dar animalul arată relativ sănătos și pare să se fi adaptat vieții pe două picioare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel