O nouă boală teribilă îi amenință pe fumători

Fumat
Fumat

Un grup de cercetători a descoperit o nouă afecțiune cumplită la care sunt predispuși fumătorii. Pe lângă cancerul de plămâni, cei care fumează sunt mult mai predispuși la o altă boală fatală, decât nefumătorii.

Urinarea cu sânge, nedureroasă, este adesea semnul cancerului de vezică urinară, o afecțiunea care afectează de patru ori mai mulți bărbați decât femei, iar fumatul poate fi principalul responsabil.

Cancerul de plămâni nu este singura boală care-i poate condamna la moarte pe fumători. Cercetătorii încearcă să demonstreze de ani de zile că persoanele dependente de tutun sunt predispuse riscului de a dezvolta cancer la vezica urinară, scrie evz.ro.

Un studiu realizat de oamenii de știință Neal D. Freedman și Debra T. Silverman, de la Institutul Național de Cancer, și publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, arată că bărbații care fumează sunt cu până la 65% mai vulnerabili în fața acestei boli, iar femeile cu până la 20-30%. Motivul? Cercetătorii cred că de vină ar putea fi chimicalele din care sunt făcute astăzi țigările, precum beta-napthylamină, care crește riscul de cancer la vezică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel