Noua listă de compensate, din 1 iulie, spune Nicolăescu

compensate
compensate

Eugen Nicolăescu a afirmat, duminică, la PRO TV, că noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare din 1 iulie, iar protocoalele terapeutice, prin care medicii vor fi îndrumaţi să recomande generice, până la sfârşitul lui 2013.

"Am făcut comisii noi de specialitate care vor face analiza intrării de molecule noi, întrucât lista nu a mai fost modificată din 2008. Am făcut o altă comisie, deasupra, formată din cei mai recunoscuţi profesori şi doctori din România, care va face un «filtru» pe această listă. (...) Toate acestea, până în 30 iunie. Noua listă va intra în vigoare din 1 iulie", a spus Nicolăescu în emisiunea "După 20 de ani".

 Ministerul Sănătăţii va declanşa și o campanie de promovare a medicamentelor generice. "Oamenii trebuie să ştie că, dacă iau generic, nu dau niciun leu, iar medicamentul este foarte bun. (...) Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem protocale pentru primele 10 patologii", a mai spus Eugen Nicolăescu.

 Despre citostatice, Nicolăescu a spus că  aceste medicamente reprezintă o mai veche problemă, în prezent fiind monitorizată zilnic utilizarea acestora.

 Ministrul a precizat că au fost cazuri în care producători unici au venit în România cu preţuri de 70 de ori mai mari, la cinci produse.

 "Sper ca toate aceste lucruri să se termine în acest an, dar de patru ani nu se face nimic. În 2008 (în primul său mandat de ministru - n.r.), programul de cancer era cel mai bun", a mai declarat Eugen Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel