NASA anunță cea mai mare reușită de până acum a lui Curiosity pe Marte

Curiosity
Curiosity

Roverul Curiosity, aflat în misiune pe planeta Marte, a întreprins „cea mai mare reușită de până acum”, conform inginerilor NASA. Acesta a colectat probe de praf de rocă de pe supfrafața marțiană.

Praful fin şi gri din spaţiul de 6 centimetri forat de roverul NASA va fi inspectat înainte de a fi dus în laboratorul de la bordul robotului. Acţiunea este o premieră în ceea ce priveşte studierea planetelor. Până acum nicio rocă de pe altă planetă nu a fost analizată în această manieră. Agenţia Spaţială Americană a apreciat că această acţiune este „o reuşită imensă”, scrie Mediafax.

„Aceasta este cea mai mare reuşită a roverului Curiosity de la aducerea sa pe planetă, în august”, a declarat şeful misiunii, John Grotizinger. Acţiunea de forare este esenţială în misiunea lui Curiosity care se plasează în craterul Gale, la ecuatorul planetei Marte. Oamenii de ştiinţă vor să afle dacă mediul de pe Marte, a susţinut sau susţine viaţă. Praful de rocă va fi analizat în laboratoarele roverului. Oamenii de ştiinţă vor să afle compoziţia minerală a rocii, cu o atenţie sporită asupra eventualei prezenţe a unor combinaţii de carbon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel