Misiuni Apollo. Rusia cere anchetarea aselenizărilor din anii '70

neil armstrong
neil armstrong

Misiuni Apollo. Moscova a cerut  o investigație internațională referitoare la aselenizările realizate de americani pe Lună între anii 1969 și 1972.

Misiuni Apollo. Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună, a acordat foarte puține interviuri, nu a publicat cărți, nu a ținut conferințe. Unii au spus că izolarea lui, a refuzat premii și s-a retras ca profesor la un colegiu, a fost cauzată de firea lui mai discretă, de modestia lui. Alți cercetători, printre care și cei sovietici au invocat barierele impuse de NASA, inclusiv pierderea unei pensii substanțiale, securitatea familiei sale, în cazul în care ar fi dat informații considerate sensibile, potrivit efemeride.ro.

Sovieticii au fost primii care au cerut o anchetă internațională cu privire la imaginile surprinse pe Lună, pe care NASA nu le difuzase, la eșantioanele de roci lunare care nu erau puse la dispoziția cercetătorilor.

În unul dintre puținele interviuri, Armstrong spunea, există locuri dincolo de credință. Ceva se petrece pe Lună. Un lucru despre care nu putem vorbi și nu îl putem explica.

De asemenea, Bob Dean, un fost angajat NASA, declara că  NASA a distrus 40 de filme cu privire la aselenizare, zborul spre Lună. NASA a considerat aceste filme elemente perturbatorii, care din punct de vedere social și politic erau inacceptabile. Această decizie a fost luată pentru a fi ascunsă prezența extraterestră pe Lună. În aceste decizii a fost implicată CIA.

Citeste si: Prețul autografelor lui Neil Armstrong a crescut de 250 de ori

La rândul său, Steven Greee, fondatorul The Disclosure Project, a fost printre primii oameni de știință care a susținut public existența extraterestră pe Lună. După moartea lui Neil Armstrong, el a contactat membrii ai familiei acestuia care au declarat că Armstrong a fost obligat de NASA, prin contractul pe care l-a avut, să nu facă declarații.

Cu toate acestea, familiei și apropiații lui au declarat că Armstrong le-a povestit despre existența extratereștrilor pe Lună, despre obiecte zburătoare de mari dimensiuni care erau aliniate în apropierea unui crater. Armstrong a mai spus că atâta timp cât el și Buzz au fost pe Lună, nu au fost singuri, au fost atent monitorizați.

[citeste si]

În anul 2015, Vladimir Markin, cercetător rus, a redeschis discuția asupra misiunilor Apollo. El a cerut public explicații cu privire la cele 200.000 de fotografii pe care NASA le-a distrus, la dispariția benzilor audio pe care erau înregistrate discuțiile membrilor echipajului Apollo 11 și la cele 400 kg de rocă prelevate de pe solul lunar și pe care niciun specialist nu le-a văzut.

NASA a recunoscut în anul 2009 că înregistrările originale ale primei aselenizări au fost șterse, dar a afirmat că ele au fost reconstituite din alte surse, precum cele ale televiziunii americane CBS News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel