Neil Armstrong, primul astronaut care a pășit pe lună, a murit

Primul om care a pășit pe lună, Neil Armstrong, s-a stins din viață, sâmbătă, 25 august, la vârsta de 82 de ani, în urma unor complicații care au apărut după operația pe cord, la care fusese supus în urmă cu trei săptămâni, notează presa internaţională.

Neil Armstrong, în calitate de comandant al misiunii spaţiale Apollo 1, și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969, evenimentul fiind urmărit în direct de către 600 de milioane de persoane.

Din cadrul misiunii Apollo 11, a făcut parte și pilotul modulului Michael Collins. Citește și 43 de ani de la primul pas pe Lună

Primele cuvinte spuse de Armstrong în momentul în care a pus piciorul pe suprafața satelitului natural al Terrei au devenit celebre: "Un pas mic pentru om, un salt mare pentru omenire".

Citește și Steagul înfipt de Armstrong pe Lună a dispărut

Neil Armstrong a pilotat avioane de luptă în timpul războiului din Coreea şi a fost pilot de teste pentru agenţia aeronautică americană ce avea să se transforme în NASA. Armstrong a părăsit agenţia spaţială americană la un an după misiunea spațială Apollo, pentru a deveni profesor la Universitatea Cincinnati, din statul său natal Ohio, unde a trăit alături de soția sa Carol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel