Mircea Coșea, după ce Iohannis și-a anunțat susținerea pentru Cîțu: A depășit normele constituționale

Mircea Coșea, după ce Iohannis și-a anunțat susținerea pentru Cîțu: A depășit normele constituționale / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Mircea Coșea, după ce Iohannis și-a anunțat susținerea pentru Cîțu: A depășit normele constituționale / Foto: Facebook Klaus Iohannis

Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre implicarea președintelui Klaus Iohannis în alegerile din PNL.

Mircea Coșea a fost întrebat la Realitatea Plus dacă pentru un președinte ar trebui să fie relevant ceea ce se întâmplă într-un partid politic. Profesorul a răspuns că este normal ca un președinte să fie interesat de activitatea unui partid, dar că președintele Klaus Iohannis "a depășit normele constituționale" atunci când a anunțat că va participa la Congresul PNL-ului și  a susținut în mod public candidatura lui Florin Cîțu. 

VEZI ȘI: Iohannis va participa la Congresul PNL: Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic

"Dacă acest partid se află la guvernare, da, dar nu în măsura în care se practică în prezent această interesare, ca să spun așa faptul că domnul președinte Iohannis a declarat că va participa la Congresul PNL-ului, a susținut în mod public candidatura domnului Cîțu, a făcut de câte ori a putut propagandă pentru susținerea candidaturii acestuia în funcția de președinte a partidului. Mie mi se pare un lucru care a depășit normele constituționale.

Coșea:  Mă așteptam ca președintele să fie mult mai interesat de situația economică a României

Eu mă așteptam ca domnul președinte să fie mult mai interesat despre situația economică a României. Foarte rar în discursurile sale a apărut câte o referire la această situație. Am avut o speranță extraordinară când un profesor, pe care îl apreciez foarte mult, din generația de vârstă medie, îl apreciez chiar foarte mult și care are gradul de consilier prezidențial, domnul Cosmin Marinescu a publicat pe site-ul domniei sale o analiză extrem de corectă, extrem de obiectivă, de bine fundamentată a situației economice a României. Mă gândeam că acest lucru este o avanpremieră a unei poziții pe care domnul președinte o va avea în mod tranșant în legătură cu ce ar trebui să facă Guvernul, condus de acest candidat la președinția unui singur partid, care, mă rog, e un partid printre multe altele. Mă gândeam că este începutul unui mai mult interes față de probleme economice.

Ei, nu a fost să fie așa, dânsul e mai mult interesat de practicarea golfului. E cam târziu de acum înainte să ne arate că e preocupat de problemele economice ale României, deși eu cred că și pentru viitorul domniei sale ca politician, ca cel mai înalt politician al României, situația economică a României ar trebui să fie pe primul plan și nu o situație internă a unui partid care până la urmă este un partid provincial în Europa care nu are niciun fel de cuvânt de spus pe la Bruxelles și care în țară nu poate să facă altceva decât să încurce lucrurile.", a răspuns Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel