Ministerul Digitalizării: Centrul european în domeniul securității cibernetice ar putea deveni operațional în luna mai

Foto: Freepik
Foto: Freepik

România va avea propriul centru pentru competenţe în domeniul securităţii cibernetice.

Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice de la Bucureşti ar putea deveni pe deplin operaţional în luna mai, a anunţat, luni, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform Agerpres.

“Suntem foarte aproape de lansarea efectivă a Centrului European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice, o mare victorie diplomatică pe care România a înregistrat-o acum câţiva ani. În sfârşit, acest centru este operaţionalizat. Există o procedură de recrutare pentru şeful acestui Centru, la nivel european şi de partea noastră. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Cancelaria prim-ministrului României şi toţi ceilalţi implicaţi au reuşit să identifice un spaţiu şi să pună practic pe roate acest centru. Ne dorim ca, la nivelul lunii mai, deci foarte curând, Centrul să fie pe deplin funcţional în România. După cum am discutat cu comisarul Thierry Breton (comisarul european responsabil pentru piaţa internă, n.r.), cu directorul general Viola (Roberto Viola, directorul general DG Connect, n.r.), de la nivelul Comisiei, cu toţi cei alţi actori implicaţi, vorbim de un Centru de competenţe care devine, de fapt, centrul unui ecosistem în domeniul securităţii cibernetice.

Această agenţie europeană, cu ghilimelele de rigoare, prima entitate de acest fel de la noi din ţară, trebuie să devină catalizatorul pentru un ecosistem care include zona academică, zona de antreprenoriat, deci companii private, start-up-uri, dar şi zona publică, în acest parteneriat urmând să promovăm imaginea României, competenţele românilor în securitatea cibernetică. Nu avem voie să ratăm şansa de a pune acest Centru de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, un adevărat Centru de Excelenţă european, în mijlocul acestui ecosistem care să producă afaceri de succes româneşti pentru produse de securitate cibernetică”, a declarat Burduja, într-o intervenţie video, la o conferinţă de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel