MIGRAȚIA ALEȘILOR LOCALI. ACL, strategii de contracarare

Alianța Creștin Liberală a încercat, prin trei strategii, să se lupte cu migrația aleșilor locali ai PNL și PDL spre alte partide. 

Prima strategie pusă în practică de ACL a fost să le ceară semnături aleșilor locali că sunt cu partidul.  Propunerea a venit după ce liberalii au pierdut, într-o singură seară, 11 aleși locali, ce au trecut la PSD, după cum anunțase Gabriela Firea. A doua zi, Teodor Atanasiu, vicele PNL, a venit cu o propunere care să taie răul de la rădăcină: ori cu partidul, ori nu.

OUG pentru migrația aleșilor prevede că un ales local poate decide liber, fără consecințe, o singură dată la ce partid să meargă. Documentul ce le-a fost dat să fie semnat liberalilor avea rolul unei mutări. Primarii, în majoritatea lor, nu s-au grăbit să-și pună semnătura pe document. Cei care au făcut-o, însă, dacă se răzgândesc, vor plăti consecințele celei de-a doua mutări. 

PNL a decis. Lovitura finală împotriva migrației aleșilor locali 

Următoarea strategie a ACL a fost amenințarea cu... ANI. ""Eu i-am avertizat şi le-am recomandat să nu facă acest pas, fiindcă ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor adoptată de Guvern nu este constituţională. O spun şi eu, o spune şi societatea civilă. Ea va fi anulată şi se va reveni la legea veche şi atunci cei care au căzut în capcană riscă să-şi piardă mandatul", a  susţinut Klaus Iohannis, prezent la Drobeta Turnu Severin. 

"Lovitura de grație" sau a treia strategie a fost plângerea penală depusă de președintele PNL, Klaus Iohannis, împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru inițierea ordonanței de urgență. Klaus Iohannis îl acuză pe Liviu Dragnea că se face vinovat de abuz în serviciu, deoarece ordonanța "aduce vătămări" tuturor candidaților la alegerile prezidențiale și în general interesului public care vizează desfășurarea alegerilor în condiții de egalitate de șanse și de legalitate.

O motivație asemănătoare a avut Klaus Iohannis și în contestația la OUG pentru alegerile prezidențiale, respinsă, marți, de CCR. 

CCR respinge contestația lui Klaus Iohannis

Pe de altă parte, după ieșirea PNL de la guvernare s-a dat ordin să se refacă coalițiile în teritoriu. Consilierii care au spus că rămân alături de PSD, pentru că electoratul a votat cu USL, au riscat să fie dați afară. Însă, chiar eliminarea din Consilii a fost o capcană în care au căzut chiar liberii, pentru că USL a fost făcut pe sistemul "fermoar"  și prin darea lor afară intră, automat, pe liste, un consilier de la PC sau PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel