CCR respinge contestația lui Klaus Iohannis

iohannis klaus dece
iohannis klaus dece

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, contestația lui Klaus Iohannis, ca inadmisibilă, referitoare la OUG 45/2014 privind modificarea Legii pentru alegerea președintelui României. 

CCR a stabilit că sesizarea prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, cu privire la mai multe Ordonanțe de Urgență ale Guvernului este respinsă ca inadmisibilă. 

Iată articolele atacate de Klaus Iohannis, președintele PNL:

– La articolul 2 alineatul (1), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins: "e) partide politice parlamentare – partidele şi alte formaţiuni politice care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi care au obţinut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputaţi sau senatori pentru candidaţii înscrişi pe listele acestora ori pe listele unei alianţe politice sau electorale din care au făcut parte partidele ori formaţiunile politice respective."

Iohannis duce lupta cu Ponta la CCR

– La articolul 17 alineatul (1), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins: "f) organizează şi implementează un sistem de colectare de date şi de informare periodică a opiniei publice privind prezenţa populaţiei la vot;"

– La articolul 24 alineatul (4), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins: "b^1) furnizează, în ziua alegerilor, date privind prezenţa populaţiei la vot, conform unui program stabilit de Biroul Electoral Central;".

– La articolul 44, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: "(4) Alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind înscrişi de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare în tabelul prevăzut la art. 9 alin. (1). Modelul declaraţiei pe propria răspundere se stabileşte prin hotărâre a Guvernului în termenul prevăzut la art. 65 alin. (1)."

Prin urmare, alegerile prezidențiale vor avea loc în 2 și 16 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel