Microsoft a ALES. Decizia care afectează toți utilizatorii Word

Microsoft a reușit să se decidă asupra problemei numărului de spații după semnele de punctuație.

Microsoft a reușit să se decidă asupra problemei numărului de spații după semnele de punctuație, conform The Verge. Compania a hotărât că este corect ca fiecare semn de punctuație să fie urmat de un singur spațiu, iar spațiile duble vor fi semnalate ca „greșeli", corectând în situațiile acestea.

Bineînțeles, persoanele care sunt de partea celor două spații după semnele de punctuație vor putea să închidă această sugestie.

O alegere artistică

„Odată cu marea enigmă a spațiilor, știm că este vorba despre o alegere artistică ce poate diferi în funcție de gusturi, de aceea lăsăm la latitudinea utilizatorilor să modifice setările, adică pot accepta, ignora sau chiar anula complet sugestiile", a spus Kirk Gregersen, director de program la Microsoft.

Dilema numărului de spații a luat naștere din zilele mașinilor de scris. Aceste mașinării foloseau fonturi care alocau același spațiu orizontal pentru fiecare literă. Literele precum „i" foloseau același spațiu precum „m,", așa că spațiul în plus de după punct era necesar pentru a face mai evident faptul că propoziția s-a încheiat. Word și celelalte aplicații folosesc fonturi proporționale, așa că cele două spații nu mai sunt necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel