EXCLUSIV  Mica unire a marilor infractori

Dan Cristian Popescu: Constitutia este o minciuna
Dan Cristian Popescu: Constitutia este o minciuna

De cȃṭiva ani, Romȃnia a ales un drum destul de clar. Acela al renunṭării la vechile metehne, ȋn special la corupṭie ṣi hoṭie. Pe lȃngă bunăstare, oamenii ȋṣi doresc dialog, consultare, dezbatere ṣi transparenṭă. Ȋṣi doresc de asemenea implicare ṣi respect din partea celor care ȋi conduc. Ȋmi pare rău că nici acum PSD-ul nu a ȋnṭeles acest lucru. La fel cum nu au ȋnṭeles că au fost aleṣi ȋn baza unei oferte electorale care promitea un nivel de trai mai bun, pensii ṣi salarii mărite, educaṭie ṣi sănătate performante. Nicăieri ȋn programul lor de guvernare nu era menṭionată punerea ȋn libertate a infractorilor. Or, ei fix cu asta au ȋnceput.

Ȋn continuare, aproape jumătate din tinerii romȃni sunt analfabeṭi funcṭional, investitorii străini pleacă sau ne ocolesc din cauză că nu avem drumuri ṣi autostrăzi iar ȋn spitale mor pacienṭi aproape sănătoṣi. Faceṭi dumneavoastră un clasament al priorităṭilor.
Nu sunt jurist dar ȋnṭeleg de la oameni avizaṭi că nu avem un cod penal perfect sau condiṭii normale ȋn penitenciare. Cu siguranṭă sunt necesare schimbări ṣi ȋmbunătăṭiri ȋn justiṭie sau ȋn sistemul penitenciar.

Proiecte de reformă

Trebuie gȃndite ṣi propuse proiecte de reforme, dezbătute public ṣi abia apoi adoptate, cȃnd există un consens ȋntre experṭi, politicieni ṣi societate. Niciodată pe sub masă ṣi NU ȋn beneficiul infractorilor!
Că ai furat acum 3 luni sau acum 10 ani, că ai adus un prejudiciu de 1000, 100.000 sau 1.000.000 de lei, tot hoṭ te numeṣti ṣi trebuie să plăteṣti pentru asta.
Iniṭiativa preṣedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema amnistiei ṣi graṭierii mi se pare bine venită ṣi este singura variantă de a ȋnchide pentru totdeauna această temă ṣi de a vedea ce ȋṣi doreṣte, ȋntr-adevăr, poporul. Este păcat doar că vom mai pierde niṣte timp ṣi bani ȋn loc să ne ocupăm de lucrurile cu adevărat importante.

Propaganda ieftină cu titluri ca "lovitură de stat" sau"mineriadă" nu servesc nimănui. Nu fac decȃt să neducă ȋntr-o zonă penibilă ṣi jignesc inteligenṭa romȃnilor.

Ȋndȃrjirea PSD&ALDE, circul la care asistăm ȋn ultima perioadă, ȋmi amintesc de o reclamă mai veche la o băutură răcoritoare, aia cu "disperarea se vede". Ṣi replica cea mai potrivită care ȋmi vine ȋn minte este cea din vechile bancuri comuniste - "mai răsfiraṭi băieṭi, mai răsfiraṭi".
Ȋn rest, să ne bucurăm de ziua liberă ṣi să fim mȃndrică am avut, la un moment dat, conducători care ne-au făcut să sperăm.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel