EXCLUSIV  Laura Codruța Kovesi - coincidența, față-n față. Adevăratul blocaj

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

În politică, au fost zeci de coincidențe. Oameni politici, aflați în funcții înalte în acele momente, au fost chemați la audieri, la DNA, în ultimii ani, în momente esențiale pentru scena politică românească. 

De-a lungul timpului, presa a scris despre aceste coincidențe. Aflată în fața unei situații ce ar putea părea o coincidență, Laura Codruța Kovesi spune că e un abuz. Opoziția reacționează. Eugen Tomac, liderul partidului lui Traian Băsescu, a afirmat, la Digi 24, că ”eu nu cred în coincidențe”. Nici eu nu cred, dar n-am crezut nici ieri și nici în anii trecuți. 

Concret, Laura Codruța Kovesi a fost citată să se prezinte la audieri, vineri. Este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Spune că a fost citată chiar după ce a fost la ÎCCJ, unde a depus cerere de amânare într-un proces, iar, la respectiva cerere, ar fi anexat biletul de avion de vineri, de la ora 13:00. 

Iată cum gestionează fosta șefă a DNA întâlnirea cu... coincidența: 

Eu cred că nu este o coincidență. Eu cred că este evident că printr-o astfel de metodă, abuzivă, se încearcă blocarea mea în această procedură.” a spus Laura Codruța Kovesi. 

De-a lungul timpului, asta au crezut și unii politicieni... Ulterior, unii au fost achitați îndeajuns de târziu încât să nu mai conteze din punctul de vedere al funcției sau chiar al rostului vieții lor. 

I se blochează... biletul de avion

Audierea lui Kovesi este vineri, la ora 13:00. Fix la acea oră, fosta șefă a DNA spune că are bilet de avion spre Bruxelles. Cu toate acestea, audierea în Parlamentul European pentru funcția de procuror european este în 27 februarie. 

Prin urmare, singura coincidență e cu biletul de avion cumpărat de Laura Codruța Kovesi pentru vineri, 15 februarie, pentru că știa că ar urma să fie audiată în 18 februarie, potrivit declarațiilor sale. Prin urmare, nu este blocată să ajungă la audierile pentru conducerea Parchetului European, unde este favorită. 

Pe de altă parte, dacă blocajul s-ar referi la deschiderea anchetei și acuzații, chiar ieri a apărut în spațiul public informația că este vizată în 18 dosare. Acesta ar fi încă unul. 

Laura Codruța Kovesi se mai plânge că a aflat din presă declarații ale martorilor, acuzațiile, etc. Nu e o situație cunoscută? Fără precedent sigur nu e. Încă n-au apărut stenogramele. 

În concluzie, justiția din România e independentă, trebuie apărată imaginea și reputația procurorilor, oamenii ies în stradă pentru protejarea sistemului de justiție din România, statului de drept, așa cum au ieșit și până acum, că doar nu s-ar contrazice chiar acum, iar în România nu e un cutremur că a fost chemată la audieri doamna Kovesi vineri, fix când și-a cumpărat bilet de avion. Își poate schimba biletul de avion. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel