Urmărește emisiunea live


În februarie, o călătorie istorică de-a lungul secolelor, la TV5

Marignan, Memoires en bataille
Marignan, Memoires en bataille

De la bătălia de la Marignan până la intrigile politice  de la prima ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal, trecând prin literatura rusă a secolului al XIX-lea şi prin cel de-al Doilea Război Mondial, retrăiţi momente cheie ale istoriei, prin intermediul unor lungmetraje extraordinare şi al documentarelor captivante. Intraţi în istorie, în fiecare duminică seara, la TV5 Monde.


Duminică 5 februarie, la ora 20.30, puteţi viziona Marignan, Memoires en bataille.

1515. O dată care a intrat în istorie. Acesta este anul în care soldaţii eleveţieni au fost învinşi pe câmpul de luptă de la Marignan. Istoriografia a glorificat de multă vreme eroismul confederaţilor. Dar ce s-a întâmplat cu adevărat? Ce făceau soldaţii elveţieni la Milano? De ce s-au dus să lupte în câmpiile lombarde?

Realizator Ruben Rossello (Elveţia, 2015)

 

Lino Ventura în L'Armee des ombres

 

Duminică, 12 februarie, ora 22:00, este programat filmul L’Armée des Ombres

Ocrombrie 1942. Philippe Gerbier, inginer de Drumuri şi poduri, membru al unei reţele de rezistenţă gaulistă, este trimis într-un lagăr de concentrare francez. Transferat la cartierul general al Gestapo-ului din Paris, acesta reşeşte să evadeze. Astfel, el se alătură reţelei sale din Marsilia penru a-l prinde pe trădătorul care l-a denunţat...

Regia Jean-Pierre Melville (Franţa/Italia 1969)

Scenariul Jean-Pierre Melville după un roman de Joseph Kessel

Distribuţia: Lino Ventura (Philippe Gerbier), Simone Signoret (Mathilde), Paul Meurisse (Luc jardie), Jean-Pierre Cassel (Jean-Francois), Paul Crauchet (Felix), Claude Mann (le Masque), Chistian Barier (le Bisson).

 

Anton Cehov 1980

 

În 19 februarie, ora 22:00, nu rataţi Anton Tchekhov – 1980

Anton Cehov, un medic modest, scrie ştiri pentru a-şi rotunji veniturile. Curând, talentul său va fi recunoscut; este publicat şi primeşte Premiul Puşkin. Însă pierderea fratelui său, pe care o trăieşte ca pe un eşec personal, îl aruncă într-o profundă criză de identitate...

Regia Rene Feret (Franţa 2014)

Distribuţia: Nicolas Giraud (Anton Cehov), Lolita Chamah (Maşa Cehov), Robinson Stevenin (Kolia Cehov), Jacques Bonnaffe (Suvorin), Jenna Thiam (Lika), Brontis Judorowsky (Alexandru Cehov), Maria Feret (Anna), Frederic Pierrot (Tolstoi).

 

La veritable Histoire des Coupes du Monde

 

În ultima duminică a lunii, în 26 februarie, la ora 20:30, La veritable Histoire des Coupes du monde. Prima parte: 1930-1974

La fiecare patru ani, începând din 1930, acest mare eveniment a marcat vieţile pasionaţilor de fotbal. Brazilia, adevărat templu al fotbalului, de cinci ori campioană mondială, a fost gazda Campionatului Mondial de Fotbal din 2014. Descoperiţi istoria unei competiţii prestigioase, văzute prin ochii celor care au trăit-o pe teren sau în afara lui.

Regizor: Stéphane Benhamou 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel