La numai 15 ani este inventatorul unui test de depistare a cancerului

jack-andraka
jack-andraka

Adolescentul Jack Andraka a câștigat preimiul întâi la Târgul Internațional de Știință și Inginerie, organizat de Intel, cu o invenție despre care spune că poate depista cancerul în fazele incipiente.

Invenția se dovedește a fi de 160 de ori mai rapidă, de 100 de ori mai ieftină și de 400 de ori mai eficientă decât alte metode de depistare a cancerului.

Jack a declarat că interesul pentru acest domeniu a plecat de la un membru apropiat al familiei, care a murit de cancer pancreatic. în timp ce citea o lucrare numită Compendiumul Biomakerilor, a dat peste mesothelină.

Nivelul de mesothelină este foarte ridicat, atunci când ai cancer pancreatic, ovarian sau de plămân. Totuși, ea poate să apară și înainte ca tumoarea respectivă să devină malignă prin leziuni precursoare.

Aparatul inventat de Jack măsoară nivelul de mesothelină, folosing o folie mică de hârtie neagră, care e înmuiată într-o soluție de nanotuburi de carbon. O șesime a unei picături de sânge este aplicată pe folie, apoi aparatul este folosit pentru a lua măsurătorile.

Tânărul susține că vrea ca aceste folii să fie prezente în fiecare cabinet medical,astfel încât oamenii să poată vedea dacă au urme de cancer la controlul săptămânal. și  plănuiește să își deschidă propria firmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel