EXCLUSIV  La ce vârstă ar fi bine să îi dăruiți copilului un câine. Harbuz: Nu recomand-VIDEO

Scutaru Cristina / 27 ian 2018 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii

Liviu Harbuz, medic veterinar, a vorbit la DC News despre despărțirea dureroasă, dar inevitabilă de cățeii care ne țin companie.

El a spus că ar fi bine ca un micuț de 4-5 ani să nu primească un patruped pentru că acesta va muri când copilul va fi în perioada adolescenței și ar putea fi traumatizat emoțional.

"Nu recomand ca un copil în vârstă de 4-5 ani să primească un câine lângă el. De obicei, câinele va muri exact în perioada în care copilul se dezvoltă, adică în perioada adolescenței. Este bine ca un câine să fie luat astfel încât atunci când moare, calculându-i speranța de viață, să nu traumatizeze emoțional copilul", a zis Liviu Harbuz la interviurile DC News. 

Pe de altă parte, jurnalistul Val Vâlcu a povestit că a avut un câine lup, luat de pe străzi, care mergea cu copilul său la școală, îl aștepta acolo până ieșea, chiar și patru ore, și îl aducea acasă.   

[citeste si] 

"Câinii au un comportament protectiv față de copii, uneori exagerat. Sunt și situații dramatice în care atunci când se naște un copil, într-o familie, câinele devine proprietarul absolut și exclusiv al copilului și ajunge să muște părinții atunci când se apropie de copil. Sunt și cazuri de câini alintați aparținând unor rase mai fițoase (...) care intră în competiție cu copiii din familie", a mai zis medicul veterinar.

Iată răspunsul:

Interviul integral AICI


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27