Krav Maga, tehnica de luptă a Israelului. Este cea mai eficientă artă marțială din lume

foto: Freepik
foto: Freepik

Krav Maga reprezintă o tehnică de autoapărare și luptă originară din Israel, care îmbină elemente de box, judo, lupte și aikido. Această tehnică este predată pe plan global și se numără printre cele mai eficiente și răspândite modalități de autoapărare.

Krav Maga se concentrează pe utilizarea tactici simple împotriva atacurilor și a fost concepută pentru a fi folosită în situații reale. Tradus din ebraică, Krav Maga înseamnă "luptă de contact" și este o artă marțială israeliană de supraviețuire care pune accent pe tehnici rapide și eficiente.

Inițial dezvoltată pentru luptătorii de elită ai armatei israeliene, tehnica Krav Maga este acum accesibil la nivel global, fiind practicată ca o formă de autoapărare și antrenament fizic de către o gamă largă de oameni.

                       

Cum a apărut acestă tehnică

Krav Maga a fost dezvoltată în anii 1930 și 1940 de către Imi Lichtenfeld, un luptător și instructor de autoapărare israelian. Inițial a fost creată ca o tehnică de autoapărare pentru a proteja comunitatea evreiască împotriva violenței și atacurilor antisemite. Krav Maga este concepută pentru a fi folosită în situații reale de autoapărare. Antrenamentul include simulări de atacuri reale, unde practicanții învață să-și apere integritatea fizică, scrie kravmagisrael.com

Este practicată la nivel global și este destinată tuturor, indiferent de vârstă, sex sau nivel de pregătire fizică. Este folosită în antrenamentul militar și polițienesc, precum și de către persoanele care doresc să învețe tehnici de autoapărare.

Pe lângă tehnicile fizice, Krav Maga pune accent și pe dezvoltarea unui antrenament mental care ajută practicanții să rămână calmi și să ia decizii rapide în situații de stres.

Krav Maga este considerată una dintre cele mai eficiente forme de autoapărare și este o modalitate excelentă de a dobândi abilități de protecție personală. Este adesea predată în școli specializate sau de către instructori certificați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel