Jubileul Reginei Elizabeth a II-a. Caleașca este aproape gata. Fanii vor să-i ia un iaht

Propunerea unui ministru britanic de a-i oferi reginei Elizabeth a II-a un iaht cu ocazia jubileului ei de diamant a stârnit controverse în luna ianuarie, dar acest detaliu nu i-a împiedicat pe fanii suveranei să lanseze iniţiative similare.

Un om de afaceri britanic, Ian Maiden, intenţionează să strângă 100 de milioane de lire sterline (125 milioane de euro) ca să construiască un iaht, pentru a fi folosit de regină, dar şi pentru a promova imaginea Commonwealth-ului.

Elizabeth a II-a nu mai are un iaht după retragerea din circulaţie a mult îndrăgitei ei Britannia, în 1997, din raţiuni economice.

Noua ambarcaţiune "va avea acelaşi obiectiv ca şi Britannia, dar va pune mai puţin accentul pe familia regală, pentru că eu cred că în zilele noastre, oamenii nu vor ca familia regală să aibă un iaht privat", a declarat Marina Johnson, purtătoarea de cuvânt a proiectului Commonwealth Flagship.

Al doilea proiect, o iniţiativă a unor oameni de afaceri britanici, vizează strângerea a 60 de milioane de lire sterline (75 milioane de euro) pentru a cumpăra până la începutul anului viitor un iaht de ocazie pentru regină, care a împlinit recent vârsta de 86 de ani.

"Este o adevărată provocare să strângi atât de mulţi bani într-o perioadă de criză", a recunoscut Elaine Skinner, coordonatoarea proiectului Jubilee Yacht Appeal. "Noi cerem o liră sterlină de persoană" pentru această ambarcaţiune care "se va afla în serviciul reginei şi va contribui la acţiunile de strângere de fonduri pentru operele ei de caritate", a adăugat ea.

Caleașca în care va fi regina, aproape gata

Britanici fac ultimele retușuri la caleașca în care se va plimba Regina Elizabeth a II-a, pentru ca totul să fie perfect în ziuna în care regina va împlini 60 de ani de domnie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel