Japonia - Taifunul Lingling a lovit insula Miyako; peste 80% din locuinţe au rămas fără electricitate

Taifunul Lingling, însoţit de rafale de vânt devastatoare şi de ploi torenţiale, a lovit joi insula Miyako, din sudul Japoniei, rănind cel puţin patru persoane, în timp ce aproximativ 84% din locuinţe au rămas fără electricitate, a anunţat presa locală citată de dpa.

Taifunul a smuls din rădăcini copaci, a răsturnat maşini, a luat pe sus acoperişuri şi a deteriorat clădiri pe insula Miyako, din prefectura Okinawa, a relatat ziarul Ryukyu Shimpo. 

În total, 30.590 de gospodării, aproximativ 84% dintre cele aflate pe insulă, au rămas fără electricitate, a precizat ziarul, citând Okinawa Electric Power.

Joi, la ora 08:00 GMT, ochiul furtunii era situat la aproximativ 40 de kilometri nord de insula Miyako şi se deplasa spre nord cu o viteză de 15 kilometri la oră. 

Furtuna este însoţită de viteze ale vântului de până la 162 de kilometri la oră şi de rafale de 216 kilometri la oră, a anunţat agenţia niponă de meteorologie.

Taifunul Lingling a condus la anularea a 80 de zboruri şi a 157 de curse de feribot, potrivit ziarului Okinawa Times.

Se aşteaptă ca Lingling să genereze valuri de până la 10 metri înălţime în zona insulei Miyako şi ar putea provoca pe alocuri precipitaţii de circa 50 de milimetri pe oră, a menţionat agenţia.

În Taiwan, agenţia de meteorologie a anunţat joi că Lingling va aduce ploi abundente şi va provoca valuri mari pe insulă în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel