Japonezul căsătorit cu o cântăreață virtuală nu mai poate vorbi cu soția lui din cauza dificultăților tehnice

Foto ilustrativ pexels Karolina Grabowska
Foto ilustrativ pexels Karolina Grabowska

Un japonez căsătorit cu o hologramă a spus că, din cauza unor dificultăți tehnice, nu mai poate discuta cu soția lui.

Conform FoxNews, Akihiko Kondo, în vârstă de 38 de ani, care lucrează la o școală din Tokyo, s-a căsătorit cu Hatsune Miku, o hologramă creată de un computer, reprezentând o cântăreață virtuală, la vârsta adolescenței. Nunta a costat 18.000 de dolari. 

Akihiho Kondo a vorbit pentru prima dată cu Miku folosind dispozitivul Gatebox, care proiecta personaje fictive într-un cilindru și le permitea utilizatorilor să comunice cu ele prin inteligență artificială.

Când a cerut-o în căsătorie în cilindru, Hatsune Miku i-a răspuns: ”Sper că mă vei prețui”. Însă după căsătoria lor, Gatebox nu mai funcționează, fapt care le-a afectat ”căsnicia”.

”Nu este vorba despre faptul că oamenii nu pot trăi în societate pentru că sunt absorbiți într-o lume bidimensională, ci mai degrabă, există cazuri de oameni care devin captivați în timp ce își caută un loc pentru ei înșiși în jocurile video deoarece realitatea este prea dureroasă pentru ei”, a spus Kondo.

Citește și - Alexandru Mironov: În 2030, roboţii vor cere drepturi egale cu oamenii

Scriitorul Alexandru Mironov anticipează o dezvoltare tehnologică demnă de filmele science-fiction în doar 10 ani. 

"2031 este anul, socotesc toţi cercetătorii, în care Homo sapiens, adică eu, voi, se înfrăţeşte cu electronica. Eu, spre exemplu, peste 20 de ani vă voi vorbi fără să am nevoie de microfon, fără să am nevoie de aparatele astea, toată sala va fi computerizată, pereţii vor fi deştepţi, iar eu voi avea un aparat pe laringe, voi avea în urechi aparate de radio care prind câte posturi vreau eu. Din ce în ce mai mult ne electronizăm. Ce vă spun nu e numai SF, e multă ştiinţă. Cel mai mare institut de prognoză pe care eu îl cunosc e în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, e un loc care se numeşte Ministerul Viitorului. Arabii, foarte bogaţi, au angajat deştepţii pământului să lucreze pe diverse domenii ale vieţii societăţii, respectiv ştiinţă, sănătate, educaţie, spaţiu cosmic, înalte tehnologii, energie. Şi pentru ce circulă pe pământ în domeniul sănătăţii, eu, arabul bogat, pentru că stau pe o pungă uriaşă cu petrol îţi fac investiţii în mai multe sertare: 2030, 2035, 2040, 2045 pentru tema asta, sau asta, sau asta." Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel