Învinge mahmureala într-un mod simplu și natural

0204_hangover_630x420
0204_hangover_630x420

Mahmureala reprezintă starea post-beţie pe care o încearcă orice băutor de alcool care depăşeşte raţia recomandată de medici, scrie  Dacă, pe lângă faptul că îţi place să bei până cazi sub masă, mai eşti şi fumător, trebuie să ştii că ţigările consumate împreună cu alcoolul îţi vor agrava mahmureala care te paşte. Se presupune că tutunul te ”convinge” că nu ai băut destul, aşa că, fumând, vei bea automat o cantitate mai mare de alcool şi, deci, faptul că vei fi beat-mort e deja o certitudine. În afară de asta, ţigările amplifică simptomele mahmurelii cu care te vei confrunta vrei-nu vrei.

 Calculat pentru o singură persoană, în medie un adult pierde 2.000 de dolari într-un an, fie pe leacuri de combatere a durerilor de cap şi a altor semne ale mahmurelii, fie din cauza zilelor în care lipseşte de la muncă drept consecinţă a consumului prea mare de alcool.

 Un studiu despre alcool arată că băuturile de culoare închisă sunt mai toxice decât cele incolore. Spre exemplu, romul sau whiskeyul conţin mai multe substanţe toxice, numite congeneri, decât vodca sau ginul. Aceste substanţe fermentează în corp şi se transformă în formaldehide, care sunt destul de dăunătoare organismului. Oamenii de ştiinţă sugerează totuşi, dacă ai o afinitate pentru whiskey, să îl combini cu apă şi, bineînţeles, să bei cu măsură

Dacă te-ai întrebat vreodată, după o beţie straşnică, în timp ce începi să-ţi aminteşti ruşinat de cele petrecute cu o seară în urmă, de ce simţi că îţi explodează capul, avem şi răspunsul. Durerea de cap este o consecinţă a dehidratării corpului şi a creierului, în special. Alcoolul inhibă hormonii responsabili de menţinerea nivelului corect de apă din corp, de aceea creierul tău se ”usucă” şi ai senzaţia că te doare. Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt predispuse la mahmureli mai severe, deoarece nivelul de apă din organism este mai scăzut, aşa că nu prea au cu ce să dilueze alcoolul consumat.

Aşadar, dacă studiile specialiştilor nu te-au convins să bei moderat, ţine minte că poţi diminua efectele mahmurelii dacă mănânci alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, nucile, brânza şi nicidecum, aşa cum se spune, consumând şi mai mult alcool

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel