Inteligența artificială ia locul instructorilor din sălile de fitness

foto: Freepik
foto: Freepik

Vom avea tot mai multe săli de fitness asistate de roboți?

Antrenorii de fitness cu inteligență artificială (IA) par să înceapă să preia rolurile antrenorilor umani, conform unui raport al BBC. Această schimbare a fost deja implementată în diverse săli de sport din Marea Britanie și fenomenul pare să se extindă rapid.

Cum funcționează programul

Conceptul a fost dezvoltat de către directorul executiv al unei companii de software care a creat programul Magic AI. Produsul central al acestei companii, Magic Mirror, reprezintă o oglindă cu ecran tactil ce redă un videoclip prezentând un antrenor cu inteligență artificială sub forma unei figuri umane. „Când vă conectați, introduceți toate informațiile biometrice, iar apoi AI-ul generează un program personalizat, la fel ca un antrenor personal uman”, a explicat Bhanot.

Antrenorul dotat cu inteligență artificială poate comunica prin intermediul difuzoarelor și, utilizând camerele de luat vederi, monitorizează mișcările din timpul antrenamentelor, oferind feedback și sugestii imediate. Pe măsură ce individul care se antrenează avansează, antrenorul AI dezvoltă noi sesiuni de antrenament pentru a susține progresul înregistrat.

Bhanot a subliniat că ideea nu este de a înlocui sălile de sport, ci de a lucra împreună pentru perfecționarea tehnicilor de antrenament, „precum Netflix și cinematograful, livrarea de alimente și restaurantele. AI oferă o altă opțiune pentru persoanele care apreciază flexibilitatea și confortul”.

S-a deschis prima sală de fitness unde antrenorii sunt roboți 

Este vorba despre studioul Lumin Fitness din Dallas, Texas. Antrenorii personali AI pot instrui până la 14 persoane simultan, prin antrenamente personalizate sau antrenamente cu intervale de intensitate ridicată.

Fiecare persoană are propria stație desemnată: un ecran cu senzori care îi urmăresc atât mișcările cât și echipamentele pe care le folosește:  gantere, mingi medicinale și corzi de sărit. Apoi, aceștia primesc feedback verbal de la AI, prin intermediul căștilor.

„Senzorii din studio pot urmări fiecare membru al clasei, monitorizând forma și oferind feedback la fiecare mișcare”, spune Brandon Bean, director executiv al Lumin fitness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel