Instagram introduce o funcție video

Care este lungimea perfectă pentru un videoclip filmat şi distribuit prin telefonul mobil? 15 secunde sau 6 secunde? Facebook pune pariu că un videoclip mai lung e mai bun.

Autor: Andreea Adamescu

Reţeaua  de socializare a introdus, joi, o nouă funcţie ca parte a aplicaţiei de fotografii Instagram. Funcţia, care înlesneşte înregistrarea şi postarea de clipuri cu doar câteva atingeri ale ecranului, este foarte asemănătoare cu serviciul Vine, introdus de Twitter acum 5 luni. Filmarea unor clipuri scurte este o activitate răspândită printre utilizatorii de telefoane mobile, Vine crescând până la aproximativ 20 de milioane de utilizatori de la introducerea sa.

Dimensiunea, sau mai exact durata, va fi terenul pe care se va da bătălia. Vine îi lasă pe utilizatori să înregistreze maxim 6 secunde de material video. Cu Instagram se pot posta până la 15 secunde de film şi utilizatorii pot alege să şteargă şi să reinregistreze segmente pentru o experienţă mai artistică – sau cum a numit-o unul din fondatorii Instagram, Kevin Systrom, “un colaj mai bun”.

Synstrom, care a introdus noua funcţie la o conferinţă de presă la sediul Facebook din California, a declarat că 15 secunde este lungimea ideală – inregistrarea nu este nici prea scurtă, nici prea lungă. Instagram de asemenea oferă utilizatorilor o paletă de 13 filtre pentru modificarea clipurilor video, aşa cum oferă şi pentru fotografii.

Probabil cea mai mare diferenţă faţă de Vine este serviciul de stabilizare a imaginii pe care îl oferă Instagram, numit Cinema. Camerele de filmat operate manual, cum ar fi smartphone-urile, deseori produc clipuri neclare, iar tehnologia lui Instagram le îmbunătăţeşte claritatea. Synstrom a spus că asta face ca filmuleţele amatoare să arate mai profesionist. Un videoclip Instagram va rula o dată, iar apoi se va opri. Un videoclip de la Vine se va repeta la nesfârşit, spre nemulţumirea – sau fericirea – unor utilizatori. Deşi serviciul video al Instagram este disponibil pentru Android şi Apple iOS, funcţia de stabilizare a imaginii este disponibila doar pentru versiunea de iOS.

Deocamdată, nici Vine, nici Instagram nu au reclame. Dar asta s-ar putea schimba rapid, având în vedere faptul că şi Facebook şi Twitter caută noi surse de venit. Publicitatea online in asociata inregistrarilor este în creştere, cheltuielile în Statele Unite fiind estimate la 4 miliarde de dolari pentru acest an, conform estimărilor firmei de cercetare eMarketer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel